Novembre 28, 2020
Per Nord-Estl Libertari
265 vistes


«El Govern prioritza l’electoralisme a la seguretat a les aules» 

El sindicat majoritari entre els professorat català, USTEC, critica la gestió d’Educació i es mobilitzarà 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 27/11/2020.- Segons un despatx de l’agència EFE, el sindicat docent USTEC va denunciar que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya «va primar mesures electoralistes a la salut de professors i alumnes des de l’inici de curs», en la seva «obsessió per mantenir els centres oberts» i «aparentar normalitat», i va anunciar mobilitzacions per «revertir la situació». 

Els representants d’USTEC, que és el sindicat majoritari entre la docència catalana, van analitzar els tres primers mesos de curs i la situació de personal laboral i van anunciar mobilitzacions per a les pròximes setmanes i mesos, a les quals esperen que «se sumi tota la comunitat educativa i la resta de sindicats».  

La representació d’USTEC va presentar l’informe «Teletreball docent 2020: una mala experiència», en què han participat més de 9.000 ensenyants professionals, i que constata mancances del sistema educatiu que «estan derivant en fatiga, inquietud i irritació entre el professorat». 

Entre les mancances, el portaveu Xavier Diez va denunciar sobre-ràtios «sobretot a Secundària» i en la postobligatòria, «amb 35 alumnes en 50 metres, sense poder mantenir la distància de seguretat», cosa que «ha provocat xifres de contagis molt elevades». Díez també va criticar que Educació de la Generalitat «no hagi liderat d’una manera clara la reobertura dels centres» i «no hagi derogat el decret d’autonomia de centres».  

Segons Díez, l’autonomia als centres provoca que les direccions «posin més pressió en els professionals, especialment en l’educació híbrida, i que les dades que ofereixen no siguin transparents». 

Una altra de les crítiques que va exposar ahir públicament USTEC va ser que les proves PCR «s’hagin limitat als tutors». Aquesta mesura, segons va dir Xavier Díez, «ha evitat més dèficit de professors als centres» que «s’han mantingut oberts quan era evident que hi havia transmissió comunitària». 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com