Octubre 20, 2021
Per Nord-Estl Libertari
214 vistes


El Govern de la Generalitat prioritzar脿 els projectes de renovables pactats amb el territori 

Els promotors han d’oferir una participaci贸 del 20% a la poblaci贸 i tenir el “comprom铆s” del 50% de la superf铆cie 

En l’煤ltim any i mig, s’han presentat al Principat de Catalunya prop de 600 projectes d’energies renovables 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera (Albera, Alt Empord脿, vescomtat de Rocabert铆, comtat de Peralada) 20/10/2021.- El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat un nou decret per regular els projectes d’energies renovables. Pret茅n “minimitzar l’impacte social” dels projectes oferint un paper m茅s actiu de la ciutadania en tot el proc茅s. 

En l’煤ltim any i mig, s’han presentat al Principat de Catalunya prop de 600 projectes d’energies renovables. En cas d’anar endavant, representarien la instal路laci贸 de m茅s de 13 GW, una quantitat que supera tota la pot猫ncia que hi ha actualment instal路lada a Catalunya. 

L’allau de projectes ha aixecat les protestes del m贸n local i els grups ecologistes. Els promotors, per貌, tampoc estan del tot contents, perqu猫 han vist com en el primer tr脿mit es tombaven una cinquena part dels projectes. De fet, nom茅s 9 projectes han arribat a informaci贸 p煤blica, el primer pas per la seva aprovaci贸. 

Davant de la falta de consens, la consellera d’Acci贸 Clim脿tica, Teresa Jord脿, ha optat per una proposta que vol prioritzar projectes de petits promotors amb suport de propietaris i ve茂ns de les zones on s’instal路len els projectes. 

Aix铆, els promotors hauran de buscar d’entrada la complicitat del territori afectat. D’acord amb el decret que vol impulsar el Govern de la Generalitat, quan presentin un projecte per a la construcci贸 d’un parc solar o e貌lic, hauran d’acreditar que compten amb el suport inicial dels propietaris d’almenys el 50% dels terrenys on s’ubicar脿 la instal路laci贸. Els promotors tamb茅 han d’oferir una participaci贸 del 20% a la poblaci贸.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com