Agost 16, 2022
Per Nord-Estl Libertari
243 vistes

El Govern de la Generalitat es desdiu i no es retirar脿 en bloc de totes les causes contra manifestants 

La CUP-G acusa l’executiu d’ERC i Junts de “vendre fum” i d’incomplir els compromisos acordats 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 16/08/2022.- Llegim que el Govern de la Generalitat no es retirar脿 com a acusaci贸 particular de totes les causes contra manifestants en les quals no hi hagi acreditades lesions als agents dels Mossos d’Esquadra, malgrat el comprom铆s de l’executiu de Pere Aragon猫s de fer-ho. Segons ha publicat l’Ara, fonts de la Presid猫ncia reconeixen que no poden complir-ho: “Era una voluntat pol铆tica, per貌 procedimentalment no 茅s possible“, assenyalen al mitj脿 citat. 

L’acord d’investidura entre ERC i la CUP-G contempla “retirar les acusacions particulars contra participants en mobilitzacions socials i pol铆tiques, exceptuant aquelles en qu猫 hi hagi lesions a agents acreditades amb certificat m猫dic“, aix铆 com comprovar si la identificaci贸 dels presumptes autors 茅s prou s貌lida per portar-los a judici. Per貌 ja ha passat m茅s d’un any i, des de llavors, en comptes de dur a terme la retirada en bloc promesa, el Govern de la Generalitat ha anat analitzant cas per cas. 

Fonts del gabinet jur铆dic de la Presid猫ncia insisteixen que l’objectiu 茅s protegir els funcionaris de la Generalitat i expliquen al mitj脿 esmentat que en els 煤ltims mesos s’han retirat o rebaixat peticions de pena en una desena de casos, com el de l’activista Marcel Vivet. Destaquen, a m茅s, que mantenen “un contacte fluid” amb representants de la CUP-Gper analitzar cas per cas” les causes contra manifestants independentistes. 

No obstant aix貌, la CUP-G continua denunciant l’incompliment, per part de l’Executiu de la Generalitat, d’aquest comprom铆s pactat en l’acord d’investidura i, en aquest sentit, la diputada de la formaci贸 al Parlament de Catalunya Basha Changue ha acusat el Govern de la Generalitat de fer promeses en va. “‘Ai si vol铆em鈥 Per貌 al final no ens va b茅’ com a resposta a tot. Vendre fum com a forma de governar d’ERC i Junts, aix铆 en general“, ha escrit Changue a les xarxes socials. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com