Novembre 3, 2021
Per Nord-Estl Libertari
318 vistes


El diputat Sergi Miquel insisteix al Govern espanyol sobre el bloqueig dels passos fronterers a l’Alt Empordà i la Baixa Cerdanya 

El diputat lamenta els perjudicis que implica a l’hostaleria de la zona      

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Rabós d’Empordà (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 03/11/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, el diputat del PDeCAT al Congrés espanyol per la circumscripció electoral de Girona, Sergi Miquel, ha tornat a preguntar al Govern espanyol sobre el bloqueig dels passos fronterers pirinencs a l’Alt Empordà i la Baixa Cerdanya. Es tracta de quatre carreteres del Pirineu Oriental que el Govern francès manté tancats des de principis d’any per qüestions de seguretat. Ara, l’Executiu francès ha anunciat la intenció de mantenir el bloqueig de les vies fins a l’abril del 2022. Miquel creu que aquest tancament implica grans pèrdues pel sector de l’hostaleria de la zona, que viu sobretot dels visitants de la Catalunya Nord. 

Pel diputat, el Govern espanyol hauria de vetllar pel “dret de lliure circulació” de les veïnes i dels veïns de la zona davant de la decisió del Govern francès. Sergi Miquel ha recordat que el sector de l’hostaleria encara s’està refent de les conseqüències de la pandèmia de covid-19 i per això creu que el tancament d’aquestes vies secundàries suposen pals a les rodes en la recuperació dels negocis. 

Aquesta és la segona vegada que Sergi Miquel demana explicacions a l’executiu de Pedro Sánchez sobre el bloqueig dels passos fronterers. La primera vegada va ser el passat febrer, tot i que el diputat va manifestar que no li satisfeien les respostes rebudes pel Govern espanyol. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com