Juny 28, 2022
Per Nord-Estl Libertari
103 vistes

El Departament de Salut recomana a la gent vulnerable recuperar la mascareta en interiors 

El pic de contagis de la nova onada de covid-19 es preveu que arribi de cara a mitjans del mes de juliol 

Aquest escenari inclou l’efecte del pont de Sant Joan 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 28/06/2022.- El Departament de Salut de la Generalitat es mostra preocupat per l’increment de casos de covid-19 que s’ha registrat les 煤ltimes setmanes al Principat de Catalunya. Si b茅 la gran majoria dels casos no s贸n greus, el cert 茅s que fa dies que ja s’ha confirmat l’acceleraci贸 dels contagis, fins al punt que el conseller del Departament, Josep Maria Argimon, recomana a la gent gran i a les persones vulnerables que recuperin l’煤s de la mascareta en llocs tancats o mal ventilats

L’increment de contagis s’ha tradu茂t en m茅s tensi贸 als centres d’atenci贸 prim脿ria, i m茅s ingressos hospitalaris, tot i que les unitats de cr铆tics continuen en m铆nims hist貌rics. Les subvariants BA.4 i BA.5, m茅s contagioses, ja s贸n majorit脿ries al Principat de Catalunya, per貌 el Govern de la Generalitat no preveu recuperar restriccions i nom茅s demana utilitzar la mascareta en espais tancats o amb molta gent

La secret脿ria de Salut P煤blica, Carmen Cabezas, i la investigadora del Biocomsc, Clara Prats, han comparegut aquesta tarda per explicar qu猫 volen dir aquestes dades de contagis. L’increment de casos s’explica, sobretot, per la irrupci贸 de la variant BA.5 i durant la setmana es veur脿 l’efecte del pont de Sant Joan. 

En l’actual situaci贸, el Departament de Salut ha demanat fer un 煤s “racional” dels serveis sanitaris i no anar al CAP si no hi ha simptomatologia greu o s’茅s una persona vulnerable. “Si podem fer uns dies de rep貌s a casa, no cal anar al CAP“, ha dit la secret脿ria de Salut P煤blica. 

Prats ha explicat que el pic, en l’escenari m茅s probable, arribaria entre la segona o tercera setmana de juliol i el pic d’incid猫ncia a 14 dies arribaria a la segona meitat de juliol. Aquest escenari inclou l’efecte del pont de Sant Joan. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com