Novembre 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
298 vistes


El Consorci Salines-Bessagoda actua per protegir dues esp猫cies 

S’han executat actuacions en els h脿bitats d’un cranc aut貌cton i de l’ocell rapinyaire esparver cendr贸s 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Avinyonet de Puigvent贸s/Vilanant /Taravaus (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 22/11/2021.- Llegim al Diari de Girona que el Consorci Salines – Bessagoda ha acabat dues actuacions al medi natural per tal de preservar la biodiversitat del territori i afavorir i protegir el desenvolupament d’esp猫cies aut貌ctones com l’esparver cendr贸s (Circus pygargus), un ocell rapinyaire, i el cranc aut貌cton (Austropotamobius pallipes). 

Les actuacions, que s’han desenvolupat al llarg de les darreres setmanes, han consistit, d’una banda, en la senyalitzaci贸 i desbrossament de dos trams dins la zona de l’Espai d’Inter猫s Natural de la Garriga Empord脿, a Avinyonet de Puigvent贸s i a Vilanant i Taravaus (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤), per tal de reduir la pressi贸 damunt de l’脿rea potencial per a la nadificaci贸 de l’esparver cendr贸s. A m茅s, tamb茅 s’han instal路lat tres suports informatius de la fauna de la zona il路lustrats per Toni Llobet. Per aquesta primera intervenci贸 s’han hagut de desbrossar un total de 1.200 m2 de garric i gaireb茅 600 m2 de pi blanc per aix铆 ordenar els itineraris al per铆metre de l’espai protegit. 

D’altra banda, per a preservar el cranc aut貌cton, s’ha tancat l’entorn d’una bassa situada al mass铆s de les Salines, concretament a la finca Fucimanya de Ma莽anet de Cabrenys (Salines, Alt Empord脿, comtat de Besal煤). Aix铆, en aquesta zona forestal, s’ha aixecat una tanca texana al voltant de la bassa per evitar l’acc茅s del bestiar bov铆 i altres animals que puguin malmetre l’espai i afectar la poblaci贸 de cranc aut貌cton. 

Ambdues actuacions formen part del projecte 芦Recuperaci贸 d’Espais oberts a l’entorn de Fucimanya, al Mass铆s de les Salines, i regulaci贸 de l’煤s p煤blic a la Garriga d’Empord脿禄, subvencionat per l’脌rea de Medi Natural de la Diputaci贸 de Girona. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com