Octubre 11, 2021
Per Nord-Estl Libertari
281 vistes

  

Fonts del Consell diuen que hi ha hagut un gran creixement coincidint amb les eleccions a l’Assemblea de Representants, però les persones inscrites després del 19 de setembre no hi podran votar         

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL [Redacció] Girona (Gironès, comtat de Girona) 11/10/2021.- Llegim a VilaWeb que el Consell per la República ha superat la xifra de 100.000 persones inscrites. Segons fonts de l’organització, el creixement ha estat significatiu aquestes darreres setmanes. Ha coincidit amb el procés electoral per a constituir l’Assemblea de Representants –on s’han presentat 525 candidatures– i l’episodi de la detenció i alliberament del President Carles Puigdemont a l’Alguer (Sardenya). 

A més, les mateixes fonts indiquen que des que es va activar l’opció de sol·licitar la targeta de la identitat digital ja se n’han tramitades més de 26.000. També ha crescut el nombre de Consells Locals, fins a més de 210 constituïts a tots els Països Catalans. Aquests Consells Locals han organitzat actes, concentracions i accions reivindicatives. 

Les eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell per la República seran els dies 29, 30 i 31 d’octubre. S’elegiran els representants que ocuparan 121 escons, dels quals 81 seran per a candidatures dels ciutadans i 40 per a càrrecs electes, com ara regidors, diputats, eurodiputats i senadors. Després d’aquesta reformulació institucional, la legislatura durarà dos anys. 

Per a votar a les eleccions cal haver-s’hi inscrit al registre ciutadà –que servirà de cens electoral– abans de les 23:59h del 18 de setembre, de manera que totes les noves persones inscrites després d’aquesta data no podran votar. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com