Febrer 25, 2021
Per Nord-Estl Libertari
254 vistes

El col路lectius ciclistes protesten per l’atropellament mortal d’una usu脿ria a Salt 

Han convocat una bicicletada reivindicativa per avui al vespre i han iniciat una recollida de signatures 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt/Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 25/02/2021.- Llegim al Diari de Girona que de protesta dels col路lectius ciclistes arran de la mort d’una dona de 76 anys a causa d’un atropellament a Salt (Giron猫s, comtat de Girona). Tot apunta que la dona anava en bicicleta quan va ser envestida per una moto a l’entorn d’un pas de vianants, uns fets que la policia local encara est脿 investigant. Tot i que se la va traslladar amb vida a un centre hospitalari, va acabar morint a causa de les ferides. 

La plataforma Mou-te en bici i el col路lectiu Massa Cr铆tica han organitzat diferents accions per reclamar millores urgents. Avui faran una bicicletada amb sortida a la pla莽a Catalunya de Girona (20.00 hores) i arribada 45 minuts despr茅s al lloc dels fets, la cru茂lla entre el carrer Doctor Ferran i l’avinguda de la Pau, on es llegir脿 un manifest. Tamb茅 han iniciat una recollida de firmes. 

En un comunicat, lamenten que 芦durant el mandat passat i l’actual, i en plena emerg猫ncia clim脿tica禄, no hi hagu茅s 芦cap acci贸 de millora de les infraestructures ciclistes ni cap pla d’actuacions pel desenvolupament de la mobilitat sostenible a Salt禄. Per aix貌 proposen aplicar a tota la vila 芦la zona 30 i assegurar que es compleixi禄 evitant 芦autopistes urbanes禄. Tamb茅 volen que la 芦millora i ampliaci贸禄 dels actuals carrils bici i recorden que l’Ajuntament 芦disposa de diversos estudis amb propostes de millora, un del 2016 fet pels propis serveis t猫cnics i un del 2020 que fa refer猫ncia a la via verda禄. A m茅s, advoquen per programes de formaci贸 i promoci贸 de l’煤s de la bicicleta, sobretot en escoles i instituts i demanen que a la policia local hi hagi una patrulla ciclista. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com