Octubre 6, 2022
Per Direta
185 vistes

Cadenes entrelligades a braços, coll i cames. Mans submergides dins d’un bidó de ciment. Aquesta és la imatge que des de les cinc de la matinada s’estan trobant els conductors i conductores de camions de càrrega que aquest matí intentaven accedir als magatzems de productes carnis de Mercabarna. La direcció del macrocentre logístic i de distribució ha enviat missatges a través de les xarxes per advertir de la situació i ha desviat el trànsit de vehicles a la resta de portes d’accés.

Una portaveu de l’entitat ha destacat que la crisi climàtica “és conseqüència directa d’un sistema econòmic i polític que permet la impunitat de les grans corporacions”

La militància de Futur Vegetal amb aquesta acció vol alertar dels impactes que provoca el consum massiu de carn industrial, tot asseverant que “les institucions i les grans corporacions ens condemnen a un futur funest en el qual la precarietat laboral i el caos climàtic seran l’única opció”. Una portaveu de l’entitat ha destacat que la crisi climàtica “és conseqüència directa d’un sistema econòmic i polític que permet la impunitat de les grans corporacions. És una qüestió de supervivència reconvertir el model”.

Segons dades del Ministeri d’Agricultura proporcionades per Futur Vegetal, el model agroalimentari industrial actual consumeix el 70% dels recursos hídrics de l’Estat espanyol, malgrat que el 60% de la producció s’exporta a altres països. La indústria càrnia aplega 56 milions de caps de ramat, el 20% de tota la ramaderia de la Unió Europea. Expliquen, a més, que segons diversos estudis recents, l’eliminació mundial de la ramaderia industrial estabilitzaria els nivells de gasos d’efecte hivernacle durant trenta anys i compensaria el 68% de les emissions de l’actual segle XXI.

L’acció d’aquest matí és l’inici “d’una campanya d’accions de resistència civil encaminades a canviar el sistema agroalimentari actual”, considerant que tenen el dret “a defensar el nostre territori i el nostre futur”.
Autor font: Directa.cat