Agost 1, 2021
Per Nord-Estl Libertari
226 vistes


El Club N脿utic Port d’Aro es desvincula de l’ampliaci贸 de la marina  

La nova marina va associada a un pla parcial urban铆stic molt impactant 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell-Platja d’Aro (Vall d’Aro, Baix Empord脿, comtat de Girona) 01/08/2021.- Davant les not铆cies publicades en els 煤ltims dies sobre l’ampliaci贸 de la marina del Port d’Aro i de la protesta prevista per al pr貌xim dia 7 d’agost per part de diverses entitats ecologistes, des del Club N脿utic Port d’Aro s’ha em猫s un comunicat en que l’entitat assenyalar que aquest projecte constructiu “茅s ali猫 al nostre Club i que es tracta d’una iniciativa privada externa a nosaltres.” “L’actual junta directiva del Club N脿utic Port d’Aro, sota la qual s’han portat a terme les obres de reforma del Port, ha actuat sempre segons les normes establertes i ha vetllat per garantir la sostenibilitat, l’efici猫ncia i la m脿xima integraci贸 del nou Port amb el seu entorn. De fet, des del nostre Club, com a entitat formada per persones que estimem el mar i el nostre municipi, impulsem cada any m煤ltiples iniciatives per fomentar el respecte pel medi mar铆 i l’actuaci贸 responsable dels navegants. Entre altres accions, recentment, hem signat, precisament, un acord de col路laboraci贸 amb el grup ecologista Sterna per protegir la posid貌nia i dur a terme accions de conscienciaci贸 conjunta.路 

Aix铆 mateix, senyala que “sempre ens hem mostrat oberts a rebre les propostes de les entitats ecologistes per continuar millorant dia a dia i ser el m脿xim de respectuosos amb Platja d’Aro i amb la nostra costa. 

Per tant, reiterem que el Club N脿utic Port d’Aro no lidera en cap cas aquest projecte constructiu d’ampliaci贸 i que aquesta concessi贸 no est脿 vinculada amb la nostra entitat. Platja d’Aro, 31 de juliol de 2021.” 

La nova marina va associada a un pla parcial urban铆stic molt impactant 

El Grup de Natura Sterna de la Vall d’Aro, SOS Costa Brava i Naturalistes de Girona anuncien que s’oposaran a l’ampliaci贸 de la marina Port d’Aro, a Castell-Platja d’Aro (Vall d’Aro, Baix Empord脿, comtat de Girona). Amb aquest objectiu, les entitats ecologistes i ambientalistes anuncien que preparen al路legacions contra el projecte. 

Les entitats, segons un comunicat fet p煤blic ahir, no entenen com en plena crisi de la pand猫mia de covid-19 i amb el debat obert sobre la necessitat d’un model de desenvolupament tur铆stic menys intensiu i massiu es continuen autoritzant projectes d’aquestes caracter铆stiques que tenen un impacte enorme. 

Una pineda en perill i 400 apartaments 

Les entitats assenyalen que la Direcci贸 General de Transports i Mobilitat de la Generalitat va aprovar t猫cnicament el projecte constructiu de la fase 2 el 3 de juny i que la creaci贸 de la marina es far脿 on actualment hi ha “la majori pineda en zona urbana del literal giron铆“, que discorre paral路lela als darrers 500 metres de la desembocadura del Ridaura. Tamb茅 critiquen que la marina va associada a la construcci贸 de 400 apartaments. 

Les entitats afirmen que la construcci贸 de la marina 茅s un “nou cas de destrucci贸 dels darrers reductes d’espais lliures de la Costa Brava” i que “pret茅n transformar tot el sector en una infraestructura portu脿ria navegable, gaireb茅 duplicant la superf铆cie de la marina actual i incrementant l’oferta d’amarradors de 822 a 1094, el que representa el 33% m茅s“, Tamb茅 reiteren, segons el comunicat, que la nova marina va associada a un pla parcial urban铆stic molt impactant. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com