Novembre 4, 2021
Per Direta
278 vistes


En els darrers dies s’han confinat fins a cinc dels catorze mòduls amb què compta el centre penitenciari de Brians 2, ubicat a Sant Esteve de Sesrovires, una informació facilitada per fonts internes de la presó a les quals ha tingut accés la Directa i confirmada aquest matí pel departament de Justícia. Es tracta de la pitjor situació viscuda des de l’inici de la pandèmia. Dos dels mòduls estarien aïllats (el 3 i el 13), és a dir, que els interns no poden sortir de les seues cel·les; i altres tres, confinats (el 4, 6 i 12), sense que les persones preses puguen sortir del mateix mòdul per desenvolupar cap activitat. Ahir un d’aquests mòduls va registrar fins a 44 positius per PCR en un mateix dia.

La situació està provocant que els interns encarregats de desenvolupar tasques de bugaderia i cuina hagen de doblar torns, ja que les persones que es troben confinades no poden accedir als llocs de feina, i per tant desenvolupen jornades laborals de fins a dotze hores de forma voluntària, segons les fonts internes consultades. Una informació que des del departament no confirmen ni desmenteixen.

Les mateixes fonts internes asseguren que la direcció ja s’està plantejant la possibilitat d’externalitzar les tasques durant almenys les dues setmanes vinents, una escenari que des del departament asseguren que “seria pràcticament impossible”

Segons les mateixes fonts internes, l’inici del brot s’hauria donat pel positiu d’un dels treballadors al mòdul 3, ja que totes les persones privades de llibertat al centre es troben vacunades i segueixen un protocol estricte per evitar la propagació de la COVID-19, un cop arriben d’un permís o ingressen per primer cop a la presó.

De moment, entre els interns de 7 mòduls estarien assumint totes les tasques internes de la presó en el referent a cuina i neteja. Davant d’una situació insostenible, les mateixes fonts internes asseguren que la direcció ja s’està plantejant la possibilitat d’externalitzar les tasques durant almenys les dues setmanes vinents, una escenari que des del departament asseguren que “seria pràcticament impossible”.
Autor font: Directa.cat