Juny 9, 2021
Per Banc Expropiat
239 vistes


Les 煤ltimes setmanes hem vist com els mitjans de comunicaci贸 parlaven d鈥檜na escalada de viol猫ncia als carrers de Col貌mbia i Palestina. La informaci贸 que ens arriba a trav茅s d鈥檃quests mitjans posa l鈥檃ccent en el nombre de v铆ctimes, en el balan莽 de p猫rdues materials i en la for莽a de cada b脿ndol, donant a entendre una falsa igualtat de condicions. Ens arriben, per貌, a trav茅s de les xarxes socials i les xarxes de solidaritat, altres visions del que est脿 passant a cadascuna d鈥檃questes parts del m贸n. Sabem que a Col貌mbia el paro nacional t茅 un ampli suport i que, darrere la primera l铆nia que es juga la vida, hi ha milers de persones organitzades sostenint la vida tot i l鈥檈scassetat i pensant en un model social m茅s just. Tamb茅 sabem que, abans dels bombardejos a Gaza i de l鈥檃ssetjament a Jerusalem, el poble palest铆 estava protagonitzant protestes i revoltes en contra de l鈥檃partheid i la militaritzaci贸 de les seves terres 鈥搃 tamb茅 sabem que aix貌 no ve de nou, ja fa d猫cades que lluiten contra l鈥檕cupaci贸 israelana鈥; lluitant pels seus drets, per la seva cultura i la seva vida.

Tenim la certesa que s贸n els pobles oprimits qui m茅s lluita per una vida digna, qui millor imagina el m贸n que moltes portem al cor i qui ja t茅 un munt de mecanismes que cada dia fan real aquesta transformaci贸 del model imperant. Sabem que els pobles de Palestina i Col貌mbia estan organitzats i en lluita per la vida, com tamb茅 ho saben els governs i els ex猫rcits que els oprimeixen, perqu猫 la vida 茅s una amena莽a al seu projecte de devastaci贸. Des del nostre raconet de m贸n, des d鈥檕n intentem caminar cap a l鈥檃utogesti贸 i l鈥檃nticapitalisme, els enviem tota la nostra solidaritat.

Tamb茅 volem visibilitzar que l鈥檈x猫rcit del govern de Duque i el del govern de Netanyahu existeixen i tenen la capacitat ofensiva que tenen gr脿cies al suport, no nom茅s pol铆tic i simb貌lic, sin贸 econ貌mic i material, dels governs europeus. L鈥檈stat espanyol representa un gran aliat d鈥檃quests governs amb la venda d鈥檃rmes: 茅s el set猫 pa铆s del m贸n en exportaci贸 d鈥檃rmes i entre 2015 i 2020 va exportar-ne pel valor de gaireb茅 setanta milions d鈥檈uros. Aix铆 mateix, el govern de la Generalitat de Catalunya mant茅 des de fa temps una relaci贸 de col路laboraci贸 amb el govern israeli脿, mentre que l鈥橝juntament de Barcelona est脿 agermanat amb Tel Aviv. Aix铆 doncs, assenyalem com a responsables directes totes aquestes institucions de l鈥檃ssassinat de persones tant a Col貌mbia i Palestina com a la resta de llocs del m贸n on s贸n presents els ex猫rcits i els negocis 鈥揺xtractivistes i devastadors鈥 europeus. S贸n c貌mplices d鈥檃quests assassinats els sectors de poblaci贸 que romanen indiferents o que defensen aquest ordre colonial i capitalista per inter猫s o per desconeixement; aix铆 com els mitjans de comunicaci贸, que es dediquen a distorsionar els fets en favor dels governs corruptes, les empreses espoliadores i els ex猫rcits assassins i violadors, per tal que l鈥檃udi猫ncia adopti la ideologia del poder.

No podem no relacionar el que passa a Palestina i a Col貌mbia amb l鈥檃rribada recent de milers de migrants a Ceuta en poques hores. El mateix ordre mundial que provoca mis猫ria als pa茂sos africans 茅s el que imposa les mesures econ貌miques neoliberals a Col貌mbia i l鈥檃partheid a Palestina. Considerem absolutament abominable i feixista la repressi贸 contra les persones migrades exercida pel govern espanyol a Ceuta. Les fronteres i l鈥檕rdre que defensa S谩nchez s贸n insostenibles i totalment injustes despr茅s de sembrar mis猫ria als pa茂sos del sud global. Volem mostrar tot el nostre suport i la nostra solidaritat a les persones que migren i posen un mirall al capitalisme, al colonialisme, al racisme i al patriarcat; a les persones que lluiten per una vida digna; a les companyes que resisteixen dia a dia, a tots els racons del m贸n.

Amb amor.
Autor font: Bancexpropiatgracia.wordpress.com