Juliol 1, 2021
Per Nord-Estl Libertari
183 vistes

El 33猫 Visa Pour l’Image se centra en els conflictes b猫l路lics i les persones refugiades, l’altra crisi m茅s enll脿 de la pand猫mia de covid-19 

El festival se celebrar脿 del 28 d’agost al 26 de setembre sense oblidar la crisi del coronavirus-19, amb dues exposicions 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpiny脿 (Plana de Rossell贸, Rossell贸, comtat de Rossell贸) 01/07/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, a 33a edici贸 del Visa Pour l’Image se celebrar脿 del 28 d’agost al 26 de setembre a Perpiny脿 (Plana de Rossell贸, Rossell贸, comtat de Rossell贸) i centrar脿 l’objectiu en els conflictes b猫l路lics i el drama de les persones refugiades per貌 sense oblidar el coronavirus, a qui dedicar脿 dues exposicions. En total, s’hi podran veure 25 exposicions gratu茂tes i diverses projeccions que convertiran de nou la ciutat en la capital del fotoperiodisme.  

Entre les propostes que engalanaran les parets del Convent de M铆nims i l’Esgl茅sia dels Dominicans, hi ha exposicions sobre els migrants clim脿tics de Bangladesh; els deu anys de guerra a S铆ria; la situaci贸 del poble armeni, la ‘primavera birmana’ o un retrat dels darrers dies al camp de refugiats de Moria. 

El m贸n del fotoperiodisme es tornar脿 a donar cita a Perpiny脿 a partir del 28 d’agost en el Visa Pour l’Image i fins al 26 de setembre, amb la setmana professional i de projeccions del 30 d’agost al 4 de setembre i les setmanes escolars –i amb cita pr猫via– del 13 al 17 de setembre i del 20 al 24 de setembre.  

Tot i que enguany no s’ha fet presentaci贸 a la premsa, al dossier del programa el director del Visa, Jean-Fran莽ois Leroy, recorda que malgrat que la pand猫mia de covid-19 ha quedat “inscrita” com l’esdeveniment “principal” d’aquest inici de segle, “les nostres societats han continuar passant altres crisis, patint altres conflictes“. “De Birmania a l’Alt Karabaj, d’Eti貌pia a Col貌mbia, la covid-19 no ha aconseguit sufocar la marxa del m贸n“, recorda Leroy.  

L’edici贸 d’enguany parlar脿 tant de les guerres, com de crisis, pol铆tica, esports, cultura ci猫ncia o el canvi clim脿tic per貌 els conflictes b猫l路lics i les persones refugiades centraran l’objectiu d’aquest any. 

脡s el cas de l’exposici贸 l’AFPS铆ria: una d猫cada en guerra‘, que retrata el conflicte b猫l路lic des de la Primavera 脌rab, quan semblava que el pa铆s estava a les portes d’una revoluci贸 hist貌rica. Tamb茅 de ‘Armenis, un poble en perill‘, d’Antoine Agoudjian, o ‘La Primavera birmana‘, d’un fot貌graf an貌nim per al The New York Times que retrata el cop d’estat al pa铆s. ‘Feli莽 vida en parella: Hait铆, en la prosperitat i en l’adversitat‘ de Val茅rie Baeriswyl (Reuters) recull la fractura social al pa铆s caribeny arran del terratr猫mol del 2010 que, entre d’altra, obliga parelles a casar-se de forma col路lectiva per compartir despeses. 

La regi贸 del Tigr茅 

El Visa tamb茅 oferir脿 una exposici贸 sobre els 煤ltims dies del camp de Moria, que va quedar destru茂t per les flames el setembre de l’any passat quan m茅s de 20.000 persones hi malvivien, i dedicar脿 fins a tres exposicions als conflictes de la regi贸 del Tigr茅, a Eti貌pia. ‘Tigr茅: Eti貌pia s’enfonsa en el caos‘ d’Eduardo Soteras; ‘Eti貌pia, exilis i derivats‘ d’Olivier Jobard i ‘Fugirde la guerra de Trigr茅‘, de Nariman El-Mofty.  

La crisi sanit脿ria  

L’edici贸 d’enguany tamb茅 dedicar脿 un espai a la crisi del coronavirus-19. Ho far脿 amb un reportatge dels fot貌grafs de l’ag猫ncia MYOP, que retrata la “doble pena” de les persones refugiades en la crisi sanit脿ria, i ‘Vida i mort a Nova Delhi davant la segona onada‘, una exposici贸 que mostra la situaci贸 extrema que ha viscut la 脥ndia amb la pand猫mia de covid-19.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com