Novembre 22, 2021
Per CGT Diputació De BCN
292 vistes


EL 30 DE NOVEMBRE EL SECTOR PÚBLIC CATALÀ TORNA A LA VAGA. CONTRA L’”ICETAZO”, CAP INTERINA AL CARRER!

Companyes, companys,

Us informem que, en resposta a la posició immobilista del govern espanyol i dels seus aliats parlamentaris en relació a la tramitació del projecte de llei de l’”Icetazo”, palesada en el document d’esmenes transaccionades al mateix fet públic el dia 11 de novembre, la CGT i la resta d’organitzacions de la Taula Sindical de Catalunya (CNT, Co.Bas, COS, IAC, i SO) hem convocat UNA NOVA JORNADA DE VAGA DE 24 HORES A TOT EL SECTOR PÚBLIC PER AL PROPER DIA 30 DE NOVEMBRE.

Aquesta nova convocatòria de vaga afecta, en l’àmbit de la Diputació de Barcelona, a tota la plantilla de la mateixa, i des de la nostra Secció Sindical FEM UNA CRIDA A TOTHOM A SECUNDAR-LA I A PARTICIPAR EN LES MOBILITZACIONS QUE ES REALITZARAN AQUELL DIA a Barcelona i a arreu del territori. Durant els propers dies us informarem amb més detall de l’hora i els punts de trobada dels piquets i les manifestacions que es realitzaran aquell dia, sobre les quals –en tot cas– podeu també informar-vos pel vostre compte a les xarxes socials (a Twitter, en concret, en el hashtag #VagaSectorPúblic30Nov).

És de la màxima importància demostrar un cop més la força col·lectiva dels treballadors i treballadores públiques, tal com vam fer a la massiva jornada de mobilitzacions del 28 d’octubre, per tal que el resultat d’aquest projecte legislatiu, si és que no es es tira enrere, acabi essent conforme amb els criteris establerts per la jurisprudència comunitària en relació a l’abús de temporalitat i a la seva sanció, i per a que no acabi esdevenint, com ho serà amb la seva formulació actual, una via oberta per a la privatització dels serveis públics. EL MOMENT PER FER-HO ÉS ARA, atès que tot sembla indicar que la proposta definitiva del text del projecte de llei es portarà a votació en sessió plenària del Congrés dels Diputats la primera setmana del mes de desembre. Tot el que no haguem fet abans d’aquesta votació per a condicionar-ne el resultat final no tindrà sentit, probablement, fer-ho després.

Els motius d’aquesta nova convocatòria són, doncs, els mateixos que la de la passada jornada de vaga del 28 d’octubre, respecte els quals exigim al govern i a les forces polítiques implicades avenços reals i tangibles, que vagin més enllà del que fins ara s’ha conegut, si és que tenen voluntat de reconduir aquest conflicte, que és el major que ha viscut el sector públic al nostre país durant els darrers anys, i en el qual està en joc la continuïtat dels llocs de treball de centenars de milers de treballadors i treballadores a tot l’Estat. Els podeu trobar aquí: https://bit.ly/3xaBodh  

Sobre el document d’esmenes al projecte de llei de l’”Icetazo”, acordades per PSOE, UP, ERC i PNB, ja us vam fer arribar dies enrere la valoració del sector d’Administració Pública de la CGT, en el qual es detallen les raons per les quals considerem que són INSUFICIENTS, i que NO SUPOSEN UNA AUTÈNTICA SOLUCIÓ AL PROBLEMA. En el mateix s’exposen també quins són els requisits mínims que hauria de tenir qualsevol reforma legislativa, a parer de la CGT, que aspiri a resoldre de forma justa i digna la problemàtica de l’abús de temporalitat a les administracions. Podeu recuperar aquest escrit aquí: https://bit.ly/3oKISQl   

Al blog de la nostra Secció Sindical trobareu la cartelleria editada per a fer difusió de la jornada de vaga del 30-N: https://bit.ly/3FA7ySq Us animem a fer-la córrer per tots els mitjans al vostre abast, en paper i per xarxes socials, als centres de treball de la Diba i fora dels mateixos. Properament us enviarem també el comunicat unitari de les organitzacions de la Taula Sindical de Catalunya amb motiu d’aquesta nova convocatòria de vaga, cridant a secundar la mateixa.

Finalment, acabem recordant a tothom que demà dimarts, 23 de novembre, l’espai de coordinació de les plataformes i col·lectius d’interines i temporals de les diferents administracions catalanes crida a realitzar concentracions i accions de protesta als centres de treball en contra de l’aprovació de l’”Icetazo” i en defensa de l’estabilització dels llocs de treball del personal en abús de temporalitat (https://bit.ly/3DHSpxC).

A LA DIPUTACIÓ, LA CRIDA ÉS LA SEGÜENT:

CONCENTRACIÓ, DIMARTS 23-N, A LES 12.00H, DAVANT LA SEU CORPORATIVA DE CAN SERRA (RAMBLA DE CATALUNYA 127, BCN)

Us hi esperem. Cal que siguem moltes aquell dia per a fer sentir la nostra veu davant d’una administració que, un cop més, ha demostrat la seva més absoluta insensibilitat i la seva manca de compromís amb el personal interí sobre el qual ha comès abús, tot fent cas omís a la nostra sol·licitud de reconèixer l’eficàcia immediata de la recent sentència de fixesa dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona en favor d’un interí de la Diputació, i anunciant taxativament que presentarà recurs a la mateixa en segona instància (https://bit.ly/3xhb3dy).

El 30 de novembre tothom a la vaga!

CONTRA L’ABÚS DE TEMPORALITAT

EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

CAP INTERINA AL CARRER!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

22 de novembre del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com