Novembre 25, 2022
Per Nord-Estl Libertari
206 vistes

El 2 d’octubre de 2017 diversos bombers de la Generalitat van assistir a la concentració a Girona per denunciar les càrregues policials espanyoles de l’1-O 

L’Audiència de Girona descarta un judici amb jurat per als bombers gironins mobilitzats arran de l’1-O 

L’òrgan judicial disposa el sobreseïment del suposat delicte de malversació que hi veia la Fiscalia 

Només deixa la porta oberta a jutjar l’abandonament del lloc de treball 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 25/11/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que la Secció Tercera de l’Audiència de Girona ha disposat arxivar la petició de la Fiscalia, secundada per la titular del Jutjat d’Instrucció Número 2 de Girona, de dur a judici amb jurat popular el cas dels bombers de la Generalitat que van protestar a la plaça del Vi el 2 d’octubre del 2017, després de les càrregues policials contra el referèndum de l’1-O. Diversos funcionaris van desplaçar-se fins a la protesta contra la repressió, uniformats, però dins de la mateixa causa, la Guàrdia Civil a Girona va denunciar que havien fet befa del cos policial davant de la caserna, amb “cartells favorables al referèndum“, les sirenes enceses i fent sonar clàxons. Tot plegat havia acabat amb una denúncia per suposada malversació contra diversos bombers, per un import atribuït de 996,16 euros, que segons els magistrats, també podria haver estat superior a requeriment de qualsevol particular, quan si no es tracta de rescats a muntanya per imprudències, ningú reclama comptes. La despesa de celebrar un judici amb jurat popular per la causa, però, segons un dels advocats de la Generalitat que defensen els denunciats, oscil·laria entre 3.000 i 4.000 euros. 

Judici encara possible 

Malgrat tot, la resolució de l’Audiència de Girona encara deixa la porta oberta a la celebració d’un judici ordinari. Resta pendent l’altre càrrec sobre l’abandonament del lloc de treball dels efectius, que també ha perdut força perquè entre els denunciats inclosos inicialment hi havia personal que va acreditar que estava de baixa i d’altres que feien festa aquell dia. I el servei ordinari de bombers, d’acord amb l’atestat de la mateixa Guàrdia Civil, no va deixar descoberta cap emergència de manera negligent durant el temps que va durar la mobilització, o almenys, ningú més ho ha denunciat. 

És per tot plegat que els magistrats de l’Audiència de Girona mantenen dins del camp de l'”al·legalitat” l’actuació dels bombers. Segons l’advocat de la Generalitat, l’actuació podria inscriure’s en l’àmbit d’una reclamació laboral, administrativa, pel fet d’assistir a una concentració, però en la qual no hi ha hagut cap reclamació de l’administració. I aleshores ja s’obririen altres escenaris, com ara els del dret de vaga o de protesta. No obstant això, encara s’encamina aquesta darrera causa cap als tràmits del procediment abreujat. I ara caldrà esperar que la Fiscalia i la jutgessa tornin a moure fitxa. 

Adblock test (Why?)
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com