Gener 10, 2021
Per CGT Ensenyament
221 vistes

Educaci贸 at茅n la petici贸 feta per CGT Ensenyament, i altres agents, i obre la porta perqu猫 les persones opositores puguin ajornar la seva prova a causa del temporal de neu

Ahir dissabte vam veure situacions dram脿tiques de treballadores i treballadors que no arribaven als seus tribunals opositors a conseq眉猫ncia del temporal de neu que va patir Catalunya. A les inclem猫ncies climatol貌giques s鈥檃fegeix el desprop貌sit de la data del concurs d鈥檕posici贸 i que, donada la situaci贸 d鈥檈merg猫ncia sanit脿ria, des de CGT ja vam criticar i demanar el seu ajornament autom脿tic. A m茅s, les persones que van aconseguir opositar manifestaven i denunciaven les males condicions de benestar amb qu猫 van haver de fer la prova, ja que les temperatures a les aules eren molt baixes, cosa que incomodava molt. A aix貌 cal sumar la ja angoixant situaci贸 de cada persona provocada per tot aquest proc茅s.

Segons dades del Departament d鈥橢ducaci贸, de les 5.970 persones per accedir al cos de professorat de secund脿ria, un total de 158 persones no ha pogut accedir als 152 tribunals per dur a terme les proves, fet que suposa un 2,7% sobre el total d鈥檃spirants. Aquesta situaci贸 ha derivat en les pressions rebudes per part dels diferents agents sindicals i la Plataforma d鈥橧nterines Docents. Tot plegat ha fet que des de fonts del Departament d鈥橢ducaci贸 ja hagin deixat entreveure que atendran les peticions fetes i que estudiaran cada cas i permetran fer la prova a les persones que no es van poder presentar per causes del temporal i ho puguin justificar.

Des de CGT Ensenyament, celebrem que sigui aix铆 i restarem atents que totes les opositores puguin tenir aquesta possibilitat. Si no 茅s aix铆, prendrem les mesures que creguem necess脿ries.

D鈥檃ltra banda, fem una crida a qu猫 totes aquelles treballadores afectades, que no siguin ateses per part del Departament d鈥橢ducaci贸 en les seves reclamacions, contactin amb nosaltres, i les ajudarem. Tenim clar que al final aquesta soluci贸 no 茅s m茅s que un peda莽 davant el desprop貌sit d鈥檃questes oposicions, per貌 almenys obre la possibilitat perqu猫 les persones opositores puguin acabar aquest concurs.

10 gener 2021

CGT ENSENYAMENT CATALUNYA
Autor font: Cgtense.pangea.org