Agost 14, 2022
Per Nord-Estl Libertari
222 vistes
Gasoducte MidCat (Ecologistes en acci贸)

Ecologistes en Acci贸 ha defensat que Alemanya ha de canviar el seu model de producci贸 i consum amb una transici贸 cap a la descarbonitzaci贸   

El conseller Gir贸 critica el discurs de Ribera sobre el gasoducte MidCat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Hostalric (Baix Montseny, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 14/08/2022.- Objectiu: descarbonitzaci贸. L’entitat Ecologistes en Acci贸 (EeA) ha afirmat que les estimacions del Govern del temps de construcci贸 “s贸n irreals o hi haur脿 un increment substancial dels costos“. L’entitat ha rebutjat rotundament el reimpuls del projecte MidCat. “La reducci贸 del consum 茅s essencial, en comptes d’aprofundir en la depend猫ncia dels combustibles f貌ssils amb m茅s infraestructures gasistes“, ha expressat. “S’ha d’apostar per una transici贸 energ猫tica urgent cap a un model renovable i democr脿tic“, ha defensat. “Alemanya ha d’afrontar la seva particular crisi energ猫tica, fent grans canvis al seu model de producci贸 i consum fins a aconseguir la descarbonitzaci贸 i deixar d’imposar mesures a la resta de pa茂sos europeus en benefici propi“, ha sentenciat. 

El conseller Gir贸 critica el discurs de Ribera sobre el gasoducte MidCat 

Per altra banda, el conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Gir贸, ha criticat a Teresa Ribera per prometre la construcci贸 en tan poc temps del gasoducte MidCat, que connectaria amb l’hex脿gon franc猫s des del Nord-est de Catalunya. “No 茅s realista ni responsable dir que en 8 o 9 mesos el tram estaria acabat“, ha indicat a TV3, tot i que assegura que, “sens dubte, 茅s un projecte positiu“. Gir贸 ha recordat que l’Estat franc猫s pr脿cticament no utilitza gas per generar electricitat. El 70% la produeix mitjan莽ant centrals nuclears. 

La construcci贸 del MidCat 茅s una soluci贸 parcial i a mitj脿 termini extremadament complexa“, ha explicat. “Com en tots els 脿mbits de l’economia i la pol铆tica, cal fer una aproximaci贸 realista a la q眉esti贸“, ha assenyalat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com