Agost 4, 2022
Per Nord-Estl Libertari
114 vistes

Dos detinguts i tres investigats per l’agressi贸 hom貌foba dels ballarins a Figueres 

El grup d’agressors va increpar la companyia durant l’actuaci贸 al carrer i despr茅s els va insultar i agredir 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 04/08/2022.- Llegim al portal El Geri贸 Digital que els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones i n’han investigat tres m茅s per l’agressi贸 hom貌foba que es va produir amb uns ballarins durant el festival Figueres es MOU. Un dels detinguts t茅 21 anys i la resta s贸n menors d’edat. 

Se’ls considera autors d’un delicte contra els drets fonamentals i llibertats p煤bliques i tamb茅 un delicte de lesions. Els fets van passar el 3 de juliol al voltant de les vuit del vespre, quan un grup de ballarins estava actuant a la Rambla de Figueres. Durant l’espectacle un grup de cinc joves van molestar els artistes i els van escridassar al llarg de l’actuaci贸. Aquella mateixa nit, quan els ballarins tornaven a l’hotel, van ser abordats per la mateixa colla i els van agredir i insultar. 

A la tarda la companyia valenciana Eyas Dance Project i el duo itali脿 Ivona van fer un espectacle a la Rambla de Figueres. Durant l’espectacle el grup de joves ja els va increpar i molestar en diverses ocasions. Una vegada van acabar la seva participaci贸, els membres de la companyia i els dos ballarins italians van anar a sopar i van tornar cap a l’hotel. 

Un dels ballarins va explicar que quan passaven per la Rambla, un dels adolescents que els havia increpat els va recon猫ixer. La v铆ctima relatava que el miny贸 va dir a la resta d’amics: “mireu, 茅s el ‘maric贸n’ que ballava!”. De seguida se li van acostar per emp猫nyer-lo i insultar-lo. Els ballarins van seguir caminant per allunyar-se’n. Per貌 tal com descriuen els fets els artistes, els joves van c贸rrer cap a ells i els van donat puntades de peu i cops de puny. 

Un noi que anava en patinet va aturar-se per ajudar-los per貌 un dels joves va treure’s una navalla de dins la sabata i tamb茅 el van perseguir. Els ballarins van aconseguir escapar-se a trav茅s d’un dels carrerons que hi ha a la Rambla. 

Els artistes van denunciar els fets a la comissaria d’Alacant (Alacant铆), que era la seg眉ent parada que feien dins de la gira que organitzaven. La policia va traspassar la informaci贸 i el cas als Mossos d’Esquadra amb l’objectiu que localitzessin els autors i els detinguessin. El detingut major d’edat haur脿 de declarar davant del jutjat d’instrucci贸 encarregat del cas i els menors d’edat seran citats per declarar davant de la Fiscalia de Menors de Girona. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com