Juliol 26, 2022
Per Nord-Estl Libertari
238 vistes
Benvinguda dels Infants saharauis a Palafrugell enguany

Donen la Benvinguda nens inenes saharau铆s que passaran l’estiu al Baix Empord脿 

Residiran fins a finals d’agost amb fam铆lies d’acollida de la comarca, dues nenes es quedaran a Palafrugell         

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona) 26/07/2022.- Llegim al Diari de Girona que el divendres 22 de juliol, a l’espai de l’Alberg Solidan莽a, es va fer una recepci贸 institucional les i els infants sahrau铆s acollits aquest estiu per fam铆lies del Baix Empord脿. Aquests nens i nenes provenen dels campaments de refugiats de Tindouf situats al desert algeri脿, on es troba la Daira de Bu Craa amb la qual segueix vigent un conveni d’agermanament amb Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona). Cal destacar que, aquest any s’ha endarrerit molt l’arribada, unes 3 setmanes aproximadament, per motius administratius/pol铆tics. 

Les i els infants saharau铆 tenen 8 anys i passaran l’estiu al Baix Empord脿, en concret dues nenes a Palafrugell.  

La seva estada s’allargar脿 fins a finals del mes d’agost dins el projecte denominat 芦Vacances en Pau 2022禄, coordinat per l’entitat ACAPS, membres de la Taula de Solidaritat i Cooperaci贸, i en cas de Palafrugell amb la col路laboraci贸 de l’Ajuntament. L’acte de benvinguda va comptar amb una rebuda per part dels representants i regidors de les institucions que hi participen. 

L’objectiu d’aquest projecte 茅s facilitar que diversos nens i nenes sahrau铆s tinguin la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent; aix铆 com donar a con猫ixer la realitat del poble sahrau铆 mitjan莽ant l’arribada dels infants i la seva relaci贸 amb les fam铆lies aut貌ctones.  

Les col貌nies d’estiu per infants sahrau铆s s贸n un s铆mbol de solidaritat i un clam per la pau, contra la injust铆cia i la guerra, sobretot pels m茅s petits. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com