Juny 18, 2022
Per Nord-Estl Libertari
254 vistes

Necrològica de Dolores Garrigós Tudela apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 9 de juliol de 1967

Necrològica de Dolores Garrigós Tudela apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 9 de juliol de 1967


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 18 de juny de 1898 neix a Mazarrón (Bajo Guadalentín) l’anarcosindicalista Dolores Garrigós Tudela 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l’exili, passà amb el seu company la frontera del Pirineu Oriental 

Dolores Garrigós Tudela: El 18 de juny de 1898 neix a Mazarrón (Bajo Guadalentín, Múrcia) l’anarcosindicalista Dolores Garrigós Tudela –algunes fonts citen erròniament el primer llinatge com Garrigó–. El seu pare es deia Francisco Garrigós i la seva mare, Josefa Tudela.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), tingué com a company el miner anarcosindicalista José García Vivancos, amb qui tingué tres infants (Pedro, Libertad i Natura).  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l’exili, passà amb el seu company la frontera del Pirineu Oriental. Exiliada, milità en la Federació Local d’Orlhac (Cantal, Alvèrnia, Occitània) de la CNT-AIT en l’Exili, de la qual José García Vivancos fou secretari.  

A principis dels anys seixanta del segle XX patí una paràlisi parcial. Dolores Garrigós Tudela va morir el 7 de maig de 1967 al seu domicili d’Orlhac.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com