Juliol 29, 2021
Per Nord-Estl Libertari
86 vistes

Diverses entitats ecologistes s’oposen a l’ampliaci贸 de la marina del Port d’Aro 

SOS Costa Brava, Sterna i Naturalistes de Girona preparen al路legacions i mobilitzacions 

Les entitats denunciants no entenen com en plena crisi de la pand猫mia de covid-19 i amb el debat obert sobre el model tur铆stic s’autoritzin projectes d’aquestes caracter铆stiques 

SOS Costa Brava, Sterna i Associaci贸 Naturalistes de Girona, han acordat engegar accions de mobilitzaci贸 en contra del projecte. La primera ser脿 una cadena humana est脿tica el 7 d’agost 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell-Platja d’Aro (Vall d’Aro, Baix Empord脿, comtat de Girona) 29/07/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, diverses entitats ecologistes s’oposen a l’ampliaci贸 de la marina del Port d’Aro. SOS Costa Brava, Sterna i Naturalistes de Girona preparen al路legacions i mobilitzaci贸 contra el projecte, al terme de Castell-Platja d’Aro (Vall d’Aro, Baix Empord脿, comtat de Girona). 

En un comunicat, remarquen que la primera acci贸 de protesta ser脿 el dia 7 d’agost. Les entitats assenyalen que la Direcci贸 General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya va aprovar t猫cnicament el projecte constructiu de la fase 2 el 3 de juny i que la creaci贸 de la marina es far脿 on actualment hi ha “la majori pineda en zona urbana del literal giron铆“, que discorre paral路lela als darrers 500 metres de la desembocadura del Ridaura. Tamb茅 critiquen que la marina va associada a la construcci贸 de 400 apartaments. 

Les entitats afirmen que la construcci贸 de la marina 茅s un “nou cas de destrucci贸 dels darrers reductes d’espais lliures de la Costa Brava” i que “pret茅n transformar tot el sector en una infraestructura portu脿ria navegable, gaireb茅 duplicant la superf铆cie de la marina actual i incrementant l’oferta d0amarratges en un 33% (de 822 a 1094)”. Tamb茅 afegeixen que la nova marina va associada a un pla parcial urban铆stic, pendent de desenvolupament, per a 400 apartaments. 

Lamenten que es prioritzi la construcci贸 d’equipaments tur铆stics i promocions d’habitatge “per al benefici d’uns pocs, en una Costa Brava ja sobresaturada de n脿utica recreativa i d’oferta de segones resid猫ncies“. 

Les entitats denunciants no entenen com en plena crisi de la pand猫mia de covid-19 i amb el debat obert sobre el model tur铆stic s’autoritzin projectes d’aquestes caracter铆stiques. 

Les entitats exposen que la pineda del Port d’Aro abasta unes 13 hect脿rees i podria ser clau com a espai d’amortiment d’avingudes i temporals, evitant danys a les zones densament edificades de la riba nord. A m茅s, alerten que aquest projecte pot significar un augment de la salinitzaci贸 de l’aq眉铆fer del Ridaura, aix铆 com atemptar contra un entorn natural primer ordre que inclou la pres猫ncia permanent de ll煤driga al tram final del riu, entre d’altres esp猫cies de flora i fauna protegides. 

Les entitats ecologistes expressen el malestar davant el fet que, tot i haver estat aprovat el 3 de juny, encara no s’ha posat a exposici贸 p煤blica la documentaci贸 del projecte. Segons l’anunci, en el moment que es publiqui s’obrir脿 un per铆ode m铆nim de 30 dies per a la formulaci贸 d’al路legacions. “脡s molt decebedor que a pocs dies de l’inici del mes d’agost, encara no s’hagi facilitat el projecte aprovat i l’Estudi d’Impacte Ambiental, i que la ciutadania hagi de basar les seves an脿lisis en la documentaci贸 del 2017 i sigui sotmesa a la pressi贸 d’uns terminis que no est脿 clar fins quan es prolongaran, en plena fase de vacances i inactivitat tamb茅 pels activistes i t猫cnics del moviment ambiental“, critiquen. 

SOS Costa Brava i les entitats Sterna i Associaci贸 Naturalistes de Girona, han acordat engegar accions de mobilitzaci贸 en contra del projecte. La primera ser脿 una cadena humana est脿tica el 7 d’agost. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com