Setembre 17, 2021
Per Nord-Estl Libertari
364 vistes


Diu que té esquerdes per les obres de la variant d’Anglès 

El propietari sosté que els desperfectes a casa seva són pels camions que passen a tocar de la finca 

La Generalitat n’ha encarregat un informe extern 

Francesc Noguer, el propietari afectat, explica que “cada dia vaig anotant els desperfectes que van apareixent a la finca” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Anglès (les Guilleries, la Selva comtat de Girona) 17/09/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que un veí del carrer de Can Planes d’Anglès (les Guilleries, la Selva comtat de Girona), en Francesc Noguer, assenyala els camions de les obres de la variant, que circulen a tocar de casa seva, com els causants dels desperfectes que ha detectat a la seva finca en les últimes setmanes. Es tracta de diverses esquerdes que podrien estar originades pel moviment del terreny generat per aquells vehicles pesants. 

Paret de contenció 

La casa, aixecada fa 38 anys, ocupa una zona de fort pendent. Entre els desperfectes assenyalats pel propietari, l’empresari jubilat Francesc Noguer, destaquen uns moviments de les pedres de grans dimensions que formen el mur de contenció que dona al carrer i l’aixecament parcial del terra d’una antiga pista de tennis. D’altra banda, la piscina ha quedat desnivellada arran del moviment del terreny, segons va indicar ahir l’afectat. En un camí perimetral que rodeja la casa i en una de les xemeneies, entre altres punts, també s’hi veuen esquerdes. 

Un arquitecte i un advocat contractats per l’home estan recopilant documentació per, si s’escau, presentar una denúncia contra la Generalitat, que és l’administració responsable dels treballs. El Departament de Territori, per la seva banda, ha encarregat un informe a un equip de perits extern perquè determinin si realment són les obres de la futura carretera la causa dels desperfectes o si aquests són més antics. 

L’Ajuntament està actuant de mitjancer. “No podem fer res més, donat que es tracta d’una qüestió entre un particular i la Generalitat”, va manifestar ahir l’alcalde, Jordi Pibernat, que ha visitat diverses vegades la casa, acompanyant els tècnics que l’han inspeccionada. 

De manera preventiva, la policia local ha senyalitzat la vora del mur de contenció que dona al carrer de Can Planes perquè els vianants no s’hi acostin. 




Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com