Maig 12, 2021
Per Nord-Estl Libertari
282 vistes


Detinguda una membre de Vox de Girona en el cas de la trama de venda de carnets de conduir falsos 

La banda presumptament estava liderada pel seu fill 脕lvaro, un inform脿tic, des de S’Agar贸 

Llegim que 茅s habitual en actes de la Fundaci贸 Francisco Franco i activa en les brigades que arrenquen lla莽os grocs 

Ja s贸n 552 les detingudes i els detinguts en el macro operatiu contra els falsificadors de carnets de conduir 

Els l铆ders de l’entramat criminal no declaren en seu policial 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s. Comtat de Girona) 12/05/2021.- Llegim al portal Llibertat.Cat que segons informa el digital El Caso, ahir va ser detinguda una membre de Vox de Girona per una trama de venda de carnets de conduir falsos. La banda presumptament estava liderada pel seu fill 脕lvaro des de S’Agar贸 (Castell Platja d’Aro, Vall d’Aro, Baix Empord脿, comtat de Girona). 

Segons revela aquesta not铆cia, fa uns 20 mesos la dona –que es diu Marta Carlota Sales Prendes– i  el seu fill van ser not铆cia per una baralla amb els seus ve茂ns a Llagostera (Giron猫s, comtat de Girona).  

Marta Carlota normalment va acompanyada als actes de Vox d’una persona de l’entorn de Vox, Francina Vi帽als Subirana, segons aquests portals, que afirmen del fet que les dues dones “s贸n habituals als actes de la Fundaci贸n Nacional Francisco Franco” i que el passat mes de desembre van ser expedientades per exhibir s铆mbols i banderes franquistes (tot i que en un v铆deo penjat a youtube l’any 2017 Francina Vi帽als afirma que no t茅 res a veure amb el franquisme). Tamb茅 havien estat actives entre les brigades que arrenquen lla莽os grocs. 

Ja s贸n 552 les detingudes i els detinguts en el macro operatiu contra els falsificadors de carnets de conduir 

Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, agents dels Mossos d’Esquadra i membres de Cos Nacional de Policia espanyola ja han detingut, amb dades de les dotze del migdia d’avui, 522 dones i homes arran del maco operatiu per desmantellar una xarxa que hauria falsificat m茅s de 1.800 carnets de conduir a trav茅s de la base de dades de la Direcci贸 General de Tr脿nsit (DGT) a la qual accedia un inform脿tic que treballava a la seu de la ciutat de Girona. 

L铆ders de l’entramat criminal s’han acollit al dret a no declarar en seu policial i est脿 previst que passin dem脿 a disposici贸 del Jutjat d’Instrucci贸 N煤mero 1 de Girona, que porta la investigaci贸 per suborn, blanqueig de capitals, falsedat documental i pertinen莽a a grup criminal. Durant els escorcolls, els investigadors han localitzat gran quantitat de diners en efectiu que atribueixen al frau. 

Un cop arrestats els suposats integrants i les suposades membres del grup criminal que estaven a la Pen铆nsula, els dos cossos policials van desplegar la segona fase de l’operatiu que consistia, tamb茅, en arrestar les persones que haurien adquirit el carnet de conduir de manera fraudulenta.  

Es preveuen unes 900 detencions i, segons va informar el Triibunal Suprem de Just铆cia de Catalunya, la magistrada dels Jutjat d’Instrucci贸 N煤mero 1 de Girona anir脿 prenent progressivament declaraci贸 als 1.845 compradors de carnets de conduir falsos identificats fins al moment. 

Mig mili贸 d’euros en efectiu  

Es preveu que els l铆ders de l’entramat criminal passin a disposici贸 judicial dem脿. Segons fonts properes al cas, van detenir l’inform脿tic, la seva mare, la seva parella i, tamb茅, als sogres. Al registre del domicili dels sogres 茅s on, segons les mateixes fonts, hi van localitzar mig mili贸 d’euros en efectiu que els investigadors atribueixen al lucre de la venda de carnets de conduir falsificats o de facilitar altres tr脿mits com la recuperaci贸 de punts o la convalidaci贸 de permisos. Aquests detinguts a Sant Feliu de Gu铆xols (Vall d’Aro, Baix Empord脿, comtat de Girona) i Llagostera i tamb茅 l’arrestat a Quart (Giron猫s, comtat de Girona), assistits pel lletrat Sergio Noguero, es van acollir al dret a no declarar en seu policial ahir al vespre.  

La causa, que consta de nou volums i m茅s de 6.000 folis, continua sota secret de sumari. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com