Desembre 3, 2020
Per Nord-Estl Libertari
181 vistes

Detecten un brot de covid-19 a la Fundació MAP del Ripollès amb 26 positius a les llars residencials 

Els afectats, la majoria residents, tenen clínica lleu o són asimptomàtics 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona) 03/12/2020.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, el Departament de Salut ha informat d’un brot a llars residencials de la Fundació MAP del Ripollès que atén persones amb discapacitat. El cap de setmana passat un treballador de teràpia ocupacional va donar positiu i es van iniciar les proves per detectar possibles casos. Aquest dilluns es va fer un cribratge i el resultat van ser 26 casos positius d’un total de 84 PCR. 

D’aquests, 17 són persones residents i les 9 restants, treballadores i treballadors. Totes elles tenen clínica lleu o son asimptomàtiques i que s’han pres les mesures per contenir el brot. En una primera fase, es van detectar dues persones positives més entre les treballadores els treballadors (a banda del primer cas) i tres persones residents, les quals van ser traslladades a la unitat residencial temporal La Floresta de Girona. 

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control a totes les llars residències, juntament amb la direcció de la Fundació MAP. La situació clínica de les persones residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’EAP Ripoll i per la Fundació MAP

La Fundació MAP gestiona al Ripollès un total de nou pisos amb funcions de llars residències, amb 43 usuaris, a més d’una residència que no ha resultat afectada. També gestiona altres serveis –que tampoc han tingut afectació–, donant atenció a unes 600 persones a través dels suports a la infància, els suports terapèutics, d’oci i comunitaris, el suport al treball i el suport residencial (amb les llars residència, una residència i un suport a la pròpia llar). En el conjunt dels serveis compta amb una plantilla de 319 persones treballadores, 160 de les quals amb certificat de discapacitat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com