Novembre 21, 2022
Per Nord-Estl Libertari
171 vistes

‘Desterrados’ omple la sala d’actes del CER de l’Escala

Amb la sala del CER plena a vessar s’ha presentat el teaser de 20 minuts de la sèrie documental ‘Desterrados’, obra de l’escalenc i l’escalenca Damià Puig i Cristina Gutiérrez 

Al debat posterior hi ha participat l’advocat Adil Menéndez, que des de fa anys és un defensor sobre el terreny dels drets humans de les comunitats rurals de Colòmbia,  espoliades pels narcotraficants i les grans multinacionals 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) 21/11/2022.- Segons Canal 10 Empordà, prop de dues-centes persones han assistit al CER de l’Escala a la presentació de la sèrie documental ‘Desterrados‘. Es tracta d’una producció, amb la participació de l’escalenc i l’escalenca Damià Puig i Cristina Gutiérrez, que mostra la realitat de la Colòmbia rural, on les grans multinacionals fan fora de manera violenta les comunitats per espoliar els recursos del territori. Això ha passat fins ara amb la complicitat del Govern del país, que ha mirat cap un altre costat. S’ha projectat un resum d’uns 20 minuts del que seran un total de 10 vídeos de prop d’una hora de durada.  

Les cares i expressions dels assistents en veure la cruesa de les imatges ho deia tot.  

Al debat posterior també hi ha participat Adil Menéndez, l’advocat especialitzat en la defensa dels drets humans, que des de fa 20 anys lluita sobre el terreny per defensar les comunitats indígenes del Carib Colombià.  

Els narcotraficants i les grans multinacionals són els principals culpables del desastre que es viu.  

El terror a les zones rurals es manté tot i els acords de pau que s’han signat. Ara mateix ha aparegut un bri d’esperança amb l’arribada d’un nou govern progressista. 

Actes com el celebrat al CER han de servir per mostrar al món una realitat que moltes vegades queda en segon pla, són accions de denúncia intentant conscienciar el món. 

La presentació del documental i debat posterior ha anat a càrrec del nou col·lectiu escalenc Artivisme Ambulant

Si vols saber més

[https://www.canal10.cat/video/22557–desterrados-omple-la-sala-d-actes-del-cer]. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com