Octubre 11, 2021
Per Nord-Estl Libertari
282 vistes

Desapareixen els cartells en catal脿 dels accessos a Perpiny脿 

S铆 al Pa铆s Catal脿 i Unitat Catalana acusen el batlle de l’extrema dreta francesa de voler esborrar la identitat catalana 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpiny脿 (Plana del Rossell贸, Rossell贸, comtat de Rossell贸) 11/10/2021.- Llegim a VilaWeb que els cartells en catal脿 de les entrades de Perpiny脿 (Plana del Rossell贸, Rossell贸, comtat de Rossell贸) han desaparegut. Les organitzacions S铆 al Pa铆s Catal脿 i Unitat Catalana ho han denunciat a trav茅s de les xarxes i consideren que 茅s una maniobra del batlle ultradret脿 Louis Aliot amb la voluntat de provar d’esborrar la identitat catalana: “L’eliminaci贸 de la nostra identitat continua sense parar i en el m脿xim silenci.” Ambd贸s partits de la Catalunya Nord remarquen que esperen explicacions i que es tornin a col路locar els panells en catal脿: “No acceptarem ser esborrats i manipulats al nostre territori sense dir ni fer res.” Fonts municipals recollides per R脿dio Arrels atribueixen la desaparici贸 dels cartells al partit dels Dracs Catalans, per貌 tamb茅 exposen que unes altres fonts apunten que els panells es podrien substituir pel nou lema de Perpiny脿: “La radiant.” 

El batlle Louis Aliot, del partit d’ultradreta Rassemblement National, va canviar l’escut de la ciutat eliminant del blas贸 el lema que precisament feia refer猫ncia a la catalanitat i incorporant-ne un de nou. En compte de “Perpiny脿. La catalana” passava a descriure la ciutat com “La radiant“. 

En aquest sentit, S铆 al Pa铆s Catal脿 es demana ara: “Per qu猫 van ser retirats? Es tracta d’una retirada definitiva o tan sols 茅s previst de corregir-los suprimint ‘la catalana’ per ‘la radiant’?”. El partit demana explicacions a l’Ajuntament i espera una rectificaci贸: “No era trivial canviar el lema i l’escut de la nostra capital per fer-los francesos i ara, amb aquest canvi de senyalitzaci贸, l’alcalde mostra la seva determinaci贸 a posar fi a la nostra cultura, la nostra hist貌ria i la nostra identitat.” I adverteixen que no acceptaran de ser “esborrats ni manipulats“. 

Unitat Catalana tamb茅 s’ha fet ress貌 de la desaparici贸 dels cartells: “Aliot continua l’obra d’esborrar la identitat catalana de la nostra capital. Els catalans que van votar-lo haurien de tenir vergonya“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com