Octubre 11, 2021
Per Nord-Estl Libertari
177 vistes


Desapareixen els cartells en català dels accessos a Perpinyà 

Sí al País Català i Unitat Catalana acusen el batlle de l’extrema dreta francesa de voler esborrar la identitat catalana 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 11/10/2021.- Llegim a VilaWeb que els cartells en català de les entrades de Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) han desaparegut. Les organitzacions Sí al País Català i Unitat Catalana ho han denunciat a través de les xarxes i consideren que és una maniobra del batlle ultradretà Louis Aliot amb la voluntat de provar d’esborrar la identitat catalana: “L’eliminació de la nostra identitat continua sense parar i en el màxim silenci.” Ambdós partits de la Catalunya Nord remarquen que esperen explicacions i que es tornin a col·locar els panells en català: “No acceptarem ser esborrats i manipulats al nostre territori sense dir ni fer res.” Fonts municipals recollides per Ràdio Arrels atribueixen la desaparició dels cartells al partit dels Dracs Catalans, però també exposen que unes altres fonts apunten que els panells es podrien substituir pel nou lema de Perpinyà: “La radiant.” 

El batlle Louis Aliot, del partit d’ultradreta Rassemblement National, va canviar l’escut de la ciutat eliminant del blasó el lema que precisament feia referència a la catalanitat i incorporant-ne un de nou. En compte de “Perpinyà. La catalana” passava a descriure la ciutat com “La radiant“. 

En aquest sentit, Sí al País Català es demana ara: “Per què van ser retirats? Es tracta d’una retirada definitiva o tan sols és previst de corregir-los suprimint ‘la catalana’ per ‘la radiant’?”. El partit demana explicacions a l’Ajuntament i espera una rectificació: “No era trivial canviar el lema i l’escut de la nostra capital per fer-los francesos i ara, amb aquest canvi de senyalització, l’alcalde mostra la seva determinació a posar fi a la nostra cultura, la nostra història i la nostra identitat.” I adverteixen que no acceptaran de ser “esborrats ni manipulats“. 

Unitat Catalana també s’ha fet ressò de la desaparició dels cartells: “Aliot continua l’obra d’esborrar la identitat catalana de la nostra capital. Els catalans que van votar-lo haurien de tenir vergonya“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com