Març 16, 2023
Per Nord-Estl Libertari
2,157 vistes

Denuncien una obra il·legal del germà de l’alcalde de Bolvir 

Segons SOS Pirineu, el xalet i una piscina s’han construït en un terreny qualificat com a sòl rústic i a partir d’una llicència d’obres que només autoritzava l’arranjament d’un cobert agrícola de 133 metres quadrats i, a més, es tracta d’una zona inundable, que incompleix la normativa de l’ACA 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Queixans (Fontanals de Cerdanya, Baixa Cerdanya) 16/03/2023.- Llegim al diari El Punt Avui que la plataforma SOS Pirineu ha denunciat públicament les presumptes irregularitats en la construcció d’un xalet a Queixans (Fontanals de Cerdanya) per part de Xavier Chia, germà de l’alcalde de Bolvir (Baixa Cerdanya) i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chia, amb la presumpta complicitat, segons el diari, de l’alcalde del municipi, Ramon Chia, que és el seu pare. Segons SOS Pirineu, el xalet i una piscina s’han construït en un terreny qualificat com a sòl rústic i a partir d’una llicència d’obres que només autoritzava l’arranjament d’un cobert agrícola de 133 metres quadrats i, a més, es tracta d’una zona inundable, que incompleix la normativa de l’Agència Catalana de l’Aigua. Inicialment, havia de ser un centre d’activitats cinegètiques i, de fet, acull una gossera particular, destinada en un primer moment a gossos de caça. 

Aquesta actuació, iniciada al final de 2017, és a l’Oficina Antifrau de Catalunya i fins i tot ha fet víctimes polítiques, amb la dimissió del primer tinent d’alcalde de Fontanals de Cerdanya, Miquel Adam, en descord amb aquesta ampliació. L’alcalde s’hauria apartat de tot el procediment des del primer moment per evitar un conflicte d’interessos evident. 

A més, el Servei de Protecció de la Legalitat Urbanística ja havia demanat a l’Ajuntament de Fontanals de Cerdanya que fes restaurar la legalitat vigent, cosa que es traduïa en l’enderroc del xalet, que fa 180 metres quadrats, i de la piscina. 

Xavier Chia ja es va comprometre a complir aquest requeriment, però SOS Pirineu denuncia que el xalet encara no s’ha enderrocat i que la piscina, que els propietaris van dir que reconvertirien en un dipòsit d’aigua subterrani, només està tapada amb una lona. 

A més, l’entitat remarca que, a canvi de beneficis, Chia ha rebaixat una sanció inicial de 150.000 euros per una infracció urbanística a només 600 euros. SOS Pirineu hi ha afegit que les obres declarades il·legals estan inscrites al registre de la propietat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com