Agost 2, 2022
Per Nord-Estl Libertari
83 vistes

Denuncien l’Ajuntament de Calonge pel comiat d’una t猫cnica 

L’afectada defensa que la destituci贸 no s’ajusta a la legalitat i que tenia motivacions pol铆tiques 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Calonge i Sant Antoni (Gavarres, Baix Empord脿, comtat de Girona) 02/08/2022.- Llegim al Diari de Girona que una ex funcion脿ria de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Gavarres, Baix Empord脿, comtat de Girona) ha portat el seu comiat al Tribunal Contenci贸s Administratiu en considerar que l’amortitzaci贸 de la seva pla莽a no s’ajusta a la legalitat. La treballadora en q眉esti贸, M. C. G. C., exercia de t猫cnica de recursos humans a l’Ajuntament des de l’any 2019 i hi va entrar en qualitat d’interina per substituir al titular, que va marxar en comissi贸 de serveis a un altre ajuntament del Baix Empord脿. 

La denunciant exposa que el maig del 2022, despr茅s de comunicar que formaria part de la campanya d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les eleccions municipals de manera volunt脿ria, el t猫cnic en cap de recursos humans li va comunicar l’amortitzaci贸 de la pla莽a i l’extinci贸 del nomenament. Un fet que es va fer efectiu en sessi贸 ordin脿ria el 22 de maig on s’exposava que 芦per raons organitzatives la Unitat de Gesti贸 de Persones comptava amb una pla莽a m茅s de les que preveu l’organigrama i de les que es consideren necess脿ries禄. Tot i que la pla莽a indefinida havia sortit a Oferta P煤blica d’Ocupaci贸 el passat mes de febrer i el t猫cnic que havia marxat en comissi贸 de serveis havia sol路licitat una nova comissi贸 de serveis en un altre ajuntament. 

En el mateix ple municipal en qu猫 es va aprovar l’amortitzaci贸 d’aquesta pla莽a tamb茅 es va donar llum verda a la creaci贸 de dues places: un t猫cnic mig per a l’脿rea de promoci贸 econ貌mica i un t猫cnic superior per a l’脿rea d’inform脿tica. La proposta va comptar amb els 9 vots de l’equip de govern (Junts, PSC, PP, Republicans) i amb els 8 vots en contra de l’oposici贸 (ERC, Avancem i CUP). Tot i que en un ple posterior i despr茅s de ser destitu茂t, l’edil de Republicans que havia votat favorablement a l’amortitzaci贸, va criticar la gesta en saber que el t猫cnic que s’havia d’incorporar ha tornat a marxar en comissi贸 de serveis. 

De fet, des del comit猫 d’empresa es va manifestar a l’Ajuntament que els motius al路legats per a l’amortitzaci贸 de la pla莽a 芦no justifiquen la urg猫ncia per fer aquesta modificaci贸禄. El comit猫 tamb茅 va q眉estionar la manca d’informaci贸 i la justificaci贸 donada pel cap de la unitat de la t猫cnica destitu茂da: 芦No entenem com des del comit猫 en repetides ocasions es demana que se’ns faciliti informaci贸 i documentaci贸 des de la unitat de gesti贸 de persones i que la resposta sigui que la demora 茅s per falta de personal禄, van exposar. En al路lusi贸 a la justificaci贸 municipal per amortitzar el lloc de treball al路legant que hi havia 芦una pla莽a de m茅s禄, la t猫cnica destitu茂da exposa que entre els anys 2020, 2021 i 2022 ha realitzat 芦nombroses hores extraordin脿ries que no han estat abonades tot i haver estat autoritzades verbalment, com amb la resta de personal禄 i que ara tamb茅 reclama. 

Des de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni expressen que la destituci贸 es deu a un 芦exc茅s de places禄: 芦Hi havia una pla莽a de t猫cnic de m茅s i en el moment en qu猫 s’havia d’amortitzar, la persona que l’ocupava havia de tornar, tot i que finalment ha marxat en comissi贸 de serveis a un altre ajuntament禄, justifiquen des del Consistori on, puntualitzen que el t猫cnic que havia de tornar t茅 la categoria d’A1, mentre que la t猫cnica destitu茂da 茅s A2. 

En aquest sentit, des del govern de l’Ajuntament insisteixen que 芦el fet que l’altra persona es reincorpor茅s no vol dir res, perqu猫 s贸n categories diferents. Es va decidir que en aquesta 脿rea hi ha un responsable i dues places i que amb aix貌 ja 茅s suficient禄. Pel que fa a les hores extraordin脿ries, des del Consistori subratllen que 芦a aquesta persona no se li va autoritzar cap hora extraordin脿ria禄. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com