Juliol 26, 2022
Per Nord-Estl Libertari
234 vistes

Denuncien l’acomiadament de tripulants de Ryanair des de l’inici de la vaga 

Dels 10 acomiadaments que els sindicats aeris denuncien, un ha estat a l’aeroport Girona – Costa Brava 

La vaga de Ryanair torna a provocar cancel路lacions i retards 

A primera hora del mat铆 d’ahir hi havia fins a 62 afectacions als aeroports on opera la companyia 

Totes aquestes jornades de vaga han provocat cancel路lacions de vols, aix铆 com retards tant en les arribades com en les sortides. Ahir, a l’Aeroport Girona – Costa Brava es van registrar dos retards en sortides i dos m茅s en arribades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilob铆 d’Onyar (la Selva, comtat de Girona) 26/07/2022.- Llegim al Diari de Girona que els sindicats del sector aeri denuncien l’acomiadament de tripulants de cabina de Ryanair des que va comen莽ar la vaga a finals del mes de juny. Fins ara, la companyia ha acomiadat a 10 tripulants, per fer efectiu el seu dret a vaga, un d’ells a l’aeroport Girona – Costa Brava. Tamb茅 n’ha acomiadat quatre a Barcelona, quatre a M脿laga -l’煤ltim registrat ahir- i un a Santiago de Compostela. 

Ernesto Iglesias, el responsable del sector aeri d’USO, ja va declarar fa unes setmanes que aquests acomiadaments 芦s贸n il路legals禄. Per aix貌, va avisar que 芦ja estem estudiant cadascuna de les cartes d’acomiadament per interposar les demandes oportunes禄. A m茅s, Inspecci贸 de Treball ja va avisar a Ryanair que havia de complir la legislaci贸 espanyola sobre el dret a vaga. 芦Es va mencionar espec铆ficament que no podien canviar la programaci贸 d’una persona assignada a nu vol que fos de servei m铆nim ni pretendre que els treballadors acceptessin les notificacions en temps de descans. El dret a la desconnexi贸 digital tamb茅 est脿 protegit禄, tamb茅 va explicar Iglesias. 

Totes aquestes jornades de vaga han provocat cancel路lacions de vols, aix铆 com retards tant en les arribades com en les sortides. Ahir, a l’Aeroport Girona – Costa Brava es van registrar dos retards en sortides i dos m茅s en arribades. En tot cas, l’aeroport Girona – Costa Brava no es veu tan perjudicat en cancel路lacions o retards comparat amb altres aeroports com els de Barcelona – El Prat, on ahir es van registrar nou cancel路lacions i sis retards. 

Els tripulants de cabina de Ryanair faran aquesta setmana tres dies m茅s d’aturada entre avui i dijous. S贸n els 煤ltims dies de vaga anunciats fins al moment, tot i que tamb茅 es podrien allargar durant el mes d’agost, ja que la companyia encara no ha donat resposta a les peticions dels tripulants. 

La vaga de Ryanair torna a provocar cancel路lacions i retards 

Segons les ag猫ncies, la vaga de tripulants de cabina de passatgers de la companyia Ryanair ahir dilluns va afectar, a primera hora del mat铆, fins a onze vols que van ser cancel路lats i uns als 51 que es van veure afectats per retards, molts d’ells amb origen o dest铆 als aeroports de Barcelona – El Prat i Palma de Mallorca. Els vols cancel路lats van ser els de Barcelona-Mil脿, Barcelona-Roma, Barcelona-Palma de Mallorca i Barcelona-Londres, que tenien l’origen en Barcelona – El Prat. Els vols cancel路lats que tenien com a dest铆 Barcelona – El Prat van ser els de Londres-Barcelona, Mil脿-Barcelona, Palma de Mallorca-Barcelona, Roma-Barcelona i Vigo-Barcelona. 

Els 51 vols que van patir retards provocats per la vaga de Ryanair van afectar especialment els aeroports de Palma de Mallorca (amb deu retards), M脿laga (amb nou afectacions), Alacant (amb set retards) i Barcelona (amb sis retards). En total hi va haver retards a disset vols de sortida dels aeroports on opera la companyia irlandesa, mentre que hi va haver fins a 34 retards en els vols d’arribada. 

Ahir dilluns va comen莽ar una nova tongada d’aturades dels tripulants de cabina de passatgers de Ryanair, una vaga en la qual els treballadors exigeixen que el nou conveni reculli unes condicions laborals dignes i sota la legislaci贸 espanyola per als seus treballadors. Aquesta setmana 茅s previst que hi hagi aturades des d’ahir dilluns i fins dijous vinent, 28 de juliol. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com