Octubre 24, 2021
Per Nord-Estl Libertari
315 vistes


Denuncien abocaments incontrolats de terra i runa a Pals sense llic猫ncia i a tocar el Parc Natural del Montgr铆, Baix Ter i Illes Medes  

L’Ajuntament admet que no hi ha perm铆s per貌 diu que han aturat l’obra i que no hi ha cap finalitat urban铆stica        

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Pals (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona) 24/10/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, Salvem Platja de Pals denuncia abocaments incontrolats de terra i runa a la zona dels Jonquers. A m茅s, segons assegura el seu president, Pau Bosch, s’est脿 fent sense cap llic猫ncia municipal i en una zona inundable. L’entitat carrega contra l’Ajuntament perqu猫 “no fa res” malgrat que porten advertint d’aquesta situaci贸 des del passat mes de maig. Bosch sospita que la voluntat 茅s poder modificar l’orografia del terreny a trav茅s d’aquests abocaments, perqu猫 deixi de ser inundable i s’hi pugui acabar edificant. El Consistori, per貌, es defensa i diu que han aturat les obres, fet que neguen ve茂nes i ve茂ns de la zona i la plataforma. L’Ajuntament tamb茅 aclareix que al darrera no hi ha cap finalitat urban铆stica perqu猫 茅s s貌l no urbanitzable. 

Malestar entre les ve茂nes i els ve茂ns de la zona de paratge Rodors i dels Jonquers de Pals i l’Ajuntament per uns moviments de terra que s’estan fent sense llic猫ncia. La plataforma Salvem Platja de Pals denuncia que es tracta “d’abocaments incontrolats” i que l’Ajuntament no ha aturat, malgrat que sap que no hi ha perm铆s. El consistori admet que el propietari de la zona no t茅 la llic猫ncia, per貌 assegura que les obres s铆 que estan parades des de que se’n va tenir coneixement. 

Un fet que desmenteixen categ貌ricament els ve茂ns que asseguren que aquest passat divendres hi havia maquin脿ria pesant treballant-hi “com porta fent des de fa sis mesos“. El president de Salvem Platja de Pals, Pau Bosch, dona per fet que al darrera d’aquests abocaments de terra i runa hi ha la voluntat de modificar l’orografia del terreny perqu猫 deixi de ser inundable i el propietari tingui via lliure per obtenir la llic猫ncia per urbanitzar. 

En aquest sentit, un informe del Parc Natural del Montgr铆, les Illes Medes i el Baix Ter del passat 6 de juliol al que ha tingut acc茅s l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies assenyala que l’Ajuntament reconeixia als Agents Rurals que no s’havia expedit cap llic猫ncia per貌 remarcava que obririen un expedient. Aix貌, assenyala la plataforma, “evidencia que l’Ajuntament tenia coneixement dels fets” el mes de juliol. “El que no entenem 茅s per qu猫 no es va aturar aquesta obra si sabien que no tenia llic猫ncia “, es pregunta Bosch. 

A m茅s, durant el ple de setembre, la portaveu del PSC a Pals, Marisol Perea, va preguntar a l’alcalde, Carles Pi, sobre aquesta situaci贸. L’alcalde es va comprometre a estudiar el cas i a parlar amb l’empresa en cas que s’estigu茅s fent alguna actuaci贸 irregular. 

Obres aturades i s貌l no urbanitzable 

Des de l’Ajuntament asseguren que des de que van certificar que no hi havia perm铆s d’obres, van parlar amb l’empresa perqu猫 atur茅s els treballs, un fet que neguen categ貌ricament ve茂ns de la zona i la plataforma Salvem Platja de Pals, que assegura que hi continuen havent-hi abocaments. 

Fonts consistorials tamb茅 han assegurat a l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies que la voluntat en cap cas 茅s edificar ja que es tracta de s貌l no urbanitzable. De fet, aquestes fonts asseguren que el projecte preveu plantar m茅s arbres. Un argument que ja va donar l’Ajuntament el mes de juliol als Agents Rurals i que es recull en l’informe del parc natural on tamb茅 admetia que no hi havia llic猫ncia d’obres. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com