Abril 25, 2021
Per Nord-Estl Libertari
158 vistes


Denuncien a Repsol com a principal responsable de l’Emerg猫ncia Clim脿tica i perpetuar un model de mobilitat que atempta contra la vida, i exigeixen una transici贸 energ猫tica lluny dels oligopolis 

Rebel路li贸 o Extinci贸 Girona bloqueja una gasolinera de Repsol per denunciar-ne les males praxis ambientals i socials, i incentivar un model de mobilitat que atempta contra la salut p煤blica 

Exigeixen a les institucions intransig猫ncia davant d’aix貌 i avan莽ar cap a una transici贸 energ猫tica deslligada dels oligopolis i que aposti per la vida 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 25/04/2021.- Llegim al portal Llibertat.Cat que una trentena de persones ahir dissabte van dur a terme una acci贸 de bloqueig davant d’una gasolinera de Repsol a Girona en el marc de la campanya #AssenyalemElsCulpables. Aquesta campanya t茅 l’objectiu de rebel路lar-se i depurar responsabilitats d’aquelles empreses multinacionals i entitats financeres que fa d猫cades que atempten contra la vida i el planeta. 

El col路lectiu Rebel路li贸 o Extinci贸 Girona ha volgut denunciar, d’aquesta manera, la responsabilitat de Repsol com a principal empresa emissora de gasos d’efecte hivernacle a Catalunya i, per tant, de contribuir en l’Emerg猫ncia Clim脿tica. A la vegada, la fan responsable, amb conniv猫ncia de les administracions, de perpetuar un model de mobilitat basat en el f貌ssil i que provoca anualment m茅s de 400.000 morts prematures a la Uni贸 Europea per mala qualitat de l’aire, a m茅s de les morts per atropellaments o accidents. Fet que, segons paraules d’un dels seus membres, “茅s una absoluta pand猫mia davant de la que cal actuar radical i urgentment, sobretot des de les administracions“. 

Des del col路lectiu, a m茅s, han afegit que “mentre veiem com els governs s’estan afanyant per mirar de vacunar a la majoria de la poblaci贸 per garantir-ne la salut, per altra banda no fan absolutament res per acabar amb un model energ猫tic i de mobilitat que atempta contra la vida i que ens encamina cap un futur amb menys salut, m茅s pand猫mies i, en definitiva, m茅s mortalitat“. 

Exemple d’aix貌, afirmen, s贸n els milers de milions d’euros de diner p煤blic que rebran, molt probablement, gr脿cies al fons europeus Next Generation UE. I que “serviran per apuntalar aquest model oligop貌lic de l’energia, com ja s’est脿 veient amb els macroprojectes de renovables que ja s’estan comen莽ant a construir d’esquenes al territori a paratges d’alt valor natural com l’Albera o substituint camps de conreus a terres ilerdenses.” 

Per aquest motiu, a m茅s de denunciar la multinacional, han exigit a les administracions determinaci贸 i urg猫ncia per aplicar pol铆tiques que permetin avan莽ar cap a una transici贸 energ猫tica i un model de mobilitat lliure dels combustibles f貌ssils, i lluny dels oligopolis. 

Per acabar l’acci贸, han acabat advertint que si governs i institucions no “es posen les piles“, seguir脿 sent la poblaci贸 que, organitzada i en massa, haur脿 de prendre la iniciativa i actuar. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com