Agost 24, 2021
Per Nord-Estl Libertari
155 vistes

Demanen sis anys i mig de pres贸 per a Robert Llach, detingut per les protestes postsent猫ncia 

L’acusen dels delictes de desordres p煤blics, atemptats contra l’autoritat i lesions lleus  

Segons que va explicar ell mateix a VilaWeb, ni tan sols va participar a la manifestaci贸 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 24/08/2021.- Llegim a VilaWeb que el jove giron铆 Robert Llach, detingut el 19 d’octubre de 2019 a la ciutat de Girona durant les protestes contra la sent猫ncia al proc茅s, ser脿 jutjat el 26 de gener de 2022 acusat dels delictes de desordres p煤blics, atemptats contra l’autoritat i lesions lleus. Segons que ha informat el grup de suport, Robert Absoluci贸, l’acusaci贸 demana sis anys i mig de pres贸 i 1.200 euros de multa i indemnitzaci贸. Llach va passar vint-i-quatre dies a la pres贸 del Puig de les Basses, a Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) i d’en莽脿 que en va sortir ha estat en llibertat condicional, amb la prohibici贸 de participar en mobilitzacions, fet que el grup de suport denuncia com una privaci贸 dels drets fonamentals de reuni贸 i manifestaci贸. 

Segons que va explicar ell mateix a VilaWeb, aquell dia ell ni tan sols havia participat de la manifestaci贸, sin贸 que se la va trobar despr茅s de treballar, quan va sortir a fer un tomb per la Rambla de Girona amb els amics. Prop d’on eren ells es va formar un cord贸 polic铆ac, de manera que van esperar una hora abans d’anar-se’n, quan la situaci贸 s’havia tranquil路litzat i ja no hi havia aldarulls. Quan ja arribava a casa va acomiadar-se del seu amic i, pocs metres m茅s enll脿, es va trobar set agents del Cos Nacional de Policia espanyola, que el van colpejar amb la porra i el van tirar a terra abans de detenir-lo. 

El grup de suport denuncia que 茅s un judici pol铆tic: “Aquesta mena d’accions repressives a tot el territori s贸n el modus operandi de l’Estat espanyol per mirar de posar fi a qualsevol acci贸 pol铆tica relacionada amb l’autodeterminaci贸 de Catalunya.” Per aix貌, exigeixen l’absoluci贸 de Llach i el reconeixement dels danys morals i personals causats per la Policia Nacional espanyola, els c脿rrecs pol铆tics i l’estament judicial “al capdavant de les estrat猫gies de repressi贸“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com