Agost 24, 2021
Per Nord-Estl Libertari
690 vistes

Demanen sis anys i mig de presó per a Robert Llach, detingut per les protestes postsentència 

L’acusen dels delictes de desordres públics, atemptats contra l’autoritat i lesions lleus  

Segons que va explicar ell mateix a VilaWeb, ni tan sols va participar a la manifestació 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 24/08/2021.- Llegim a VilaWeb que el jove gironí Robert Llach, detingut el 19 d’octubre de 2019 a la ciutat de Girona durant les protestes contra la sentència al procés, serà jutjat el 26 de gener de 2022 acusat dels delictes de desordres públics, atemptats contra l’autoritat i lesions lleus. Segons que ha informat el grup de suport, Robert Absolució, l’acusació demana sis anys i mig de presó i 1.200 euros de multa i indemnització. Llach va passar vint-i-quatre dies a la presó del Puig de les Basses, a Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) i d’ençà que en va sortir ha estat en llibertat condicional, amb la prohibició de participar en mobilitzacions, fet que el grup de suport denuncia com una privació dels drets fonamentals de reunió i manifestació. 

Segons que va explicar ell mateix a VilaWeb, aquell dia ell ni tan sols havia participat de la manifestació, sinó que se la va trobar després de treballar, quan va sortir a fer un tomb per la Rambla de Girona amb els amics. Prop d’on eren ells es va formar un cordó policíac, de manera que van esperar una hora abans d’anar-se’n, quan la situació s’havia tranquil·litzat i ja no hi havia aldarulls. Quan ja arribava a casa va acomiadar-se del seu amic i, pocs metres més enllà, es va trobar set agents del Cos Nacional de Policia espanyola, que el van colpejar amb la porra i el van tirar a terra abans de detenir-lo. 

El grup de suport denuncia que és un judici polític: “Aquesta mena d’accions repressives a tot el territori són el modus operandi de l’Estat espanyol per mirar de posar fi a qualsevol acció política relacionada amb l’autodeterminació de Catalunya.” Per això, exigeixen l’absolució de Llach i el reconeixement dels danys morals i personals causats per la Policia Nacional espanyola, els càrrecs polítics i l’estament judicial “al capdavant de les estratègies de repressió“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com