Gener 29, 2023
Per Nord-Estl Libertari
1,794 vistes

Declaren la barraca gran de la platja petita de Portbou Bé Cultural d’Interès Local 

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha desestimat la declaració de les altres dues barraques de la platja petita 

També és BCIL la Sala Nova de Sant Pere Pescador 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada) 29/01/2023.- Llegim al diari El Punt Avui que el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha decretat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) la barraca gran de la platja petita de Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada) i també la Sala Nova de Sant Pere Pescador (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d’Empúries), unes peticions que van ser validades en l’últim ple del Consell celebrat a principis d’aquesta setmana. 

En el cas de la barraca gran de la platja petita de Portbou, la petició venia de la Institució Alt-empordanesa per a la Defensa i l’Estudi de la Natura (Iaeden), que va sol·licitar al Consell Comarcal el juny del 2021, tal com correspon per a municipis de menys de 5.000 habitants com és el cas de Portbou, la declaració del conjunt de tres barraques de pescadors de la platja petita com a BCIL. 

Després d’un procés en què s’han reclamat informes complementaris, en el qual els peticionaris afegien a la instància de la declaració, el Consell Comarcal va desestimar la declaració de dues de les tres barraques de pescadors. Finalment, el Consell va desestimar la declaració com a BCIL de les barraques 1 i 3 com a BCIL per “falta de documentació“. 

El cas de la Sala Nova de Sant Pere Pescador és una petició anterior que data del 3 de desembre del 2020 i que va tramitar el mateix Ajuntament de Sant Pere Pescador. 

El vistiplau es va donar en el ple del Consell Comarcal que es va celebrar aquesta setmana. La resolució denegant el BCIL de dues de les barraques de la platja de Portbou pot acabar al contenciós administratiu si els peticionaris ho creuen convenient. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com