Novembre 22, 2020
Per CGT Catalunya
275 vistes


Davant el tancament de la l铆nia del Jaume Balmes: Organitzem una resposta col路lectiva i contundent

Ja hi tornem a ser amb les pol铆tiques retalladores del Departament d鈥橢nsenyament. Tot i estar en situaci贸 d鈥檈xcepcionalitat, amb una necessitat urgent de baixar r脿tios per esponjar aules i permetre reduir riscos i sobretot com una oportunitat per potenciar la qualitat educativa d鈥檃quest pa铆s, la decisi贸 del Departament passa per suprimir una l铆nia de P3 de l鈥檈scola Jaume Balmes de Cervera. Aix貌 tothom sap que 茅s l鈥檌nici d鈥檜na nova estocada de mort contra l鈥檈scola p煤blica.

Per sort, fam铆lies de la comunitat educativa de l鈥檈scola s鈥檋an posat en contacte amb la CGT Ensenyament Lleida, i ja s鈥檋a comen莽at a caminar per treballar i evitar aquest desprop貌sit. Les fam铆lies denuncien la situaci贸 d鈥檌ndefensi贸 que pateixen i es senten desemparades perqu猫 no se les ha tingut en compte en aquesta decisi贸 presa de manera unilateral pel Departament. S鈥檋an assabentat del tancament per filtracions externes a l鈥檈scola i ning煤 s鈥檋a posat en contacte amb elles per explicar i justificar les raons d鈥檃quest tancament. No entenen aquesta decisi贸 quan saben de ben segur que hi ha moltes fam铆lies esperant obrir el per铆ode d鈥檌nscripci贸 per matricular els infants.

脡s per aix貌 que des de l鈥橝FA de l鈥檈scola han decidit no quedar-se paralitzats i ja han programat una s猫rie d鈥檃ccions encaminades a socialitzar el conflicte i intentar organitzar i mobilitzar una resposta col鈥ectiva a aquesta amena莽a. De fet, hi ha fam铆lies que estan disposades a anar fins al final en la defensa de l鈥檈scola p煤blica.

Alhora, fonts del sindicat tamb茅 han pogut saber que hi ha membres del claustre que estan en contra d鈥檃quest tancament i altres que no els hi ha quedat cap m茅s opci贸 que acatar la decisi贸 perqu猫 es senten condicionats. De fet, alguns mestres denuncien que per part del Departament d鈥橢ducaci贸, sense arribar a la coacci贸, s鈥檜tilitzen maneres poc agradables per comunicar la decisi贸. Aix铆 mateix, aquestes males maneres, tamb茅 eren denunciades per part dels claustres del Cervantes de Lleida i l鈥櫭ngel Guimer脿 de Balaguer, escoles que van evitar el tancament progressiu del centre el curs passat despr茅s de mobilitzar la comunitat educativa. Per tant, el 鈥渕odus operandi鈥 es repeteix i aix貌 茅s molt greu.

Davant aquesta situaci贸 de vulnerabilitat que viu la comunitat educativa del Jaume Balmes i l鈥檈ducaci贸 p煤blica en general, des de CGT Ensenyament Lleida insistim en el nostre posicionament, un rebuig total i absolut al tancament de d鈥檃questa l铆nia educativa. Per aix貌, fem una crida a tota la comunitat de Cervera, als sindicats d鈥檈nsenyament, a les AFA, a les associacions de ve茂ns i ve茂nes i altres col鈥ectius de la ciutat i finalment a la Paeria de Cervera per tal de donar una resposta col鈥ectiva i organitzar la lluita en defensa de l鈥檈scola p煤blica per aturar aquest tancament. A nosaltres ens hi trobaran de front i dempeus. Cap tancament a la p煤blica!

Lleida, 20 /11/2020

CGT Ensenyament Lleida

Hores despr茅s de fer p煤blic aquest comunicat el Departament d鈥橢nsenyament fa marxa enrere la proposta d鈥檈liminar permanentment la l铆nia P3 del Jaume Balmes de Cervera. Mai te鈥檔 pots refiar d鈥檃questa gent. La comunitat educativa es planta, s鈥檕rganitza i exigeix una resposta oficial que ara mateix no hi 茅s. #CapTancamentAlaPublica https://t.co/fG1DjwRGzs
Autor font: Cgtcatalunya.cat