Juny 16, 2021
Per Nord-Estl Libertari
312 vistes


Nova polèmica entre CUP i Govern a la Diputació per l’ampliació de carreteres 

Davant el condicionament d’un tram de la GIV-5142 de Sant Esteve de Guialbes, la diputada de la CUP Laia Pèlach va valorar que és un projecte innecessàriament sobredimensionat, i va advocar per una rebaixa de la velocitat en lloc d’una ampliació de la carretera 

La CUP va criticar que s’hagi cedit un antic llit de campanya al Museo del Ejército, a Toledo, perquè va considerar que la Diputació de Girona ha de promoure la cultura de la pau 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Barcelona (Gironès, comtat de Girona) 16/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que la Diputació de Girona va aprovar ahir la millora de tres carreteres de les comarques gironines, fet que, com és habitual, va generar un debat amb la CUP. En primer lloc, es milloraran 340 metres des de l’N-II a Vilaür per Garrigàs, després que el ministeri de Transports ja hagi comunicat a la Diputació de Girona que no té previst fer-hi un nou enllaç. En segon lloc, també es va aprovar inicialment el projecte de condicionament d’un tram de la GIV-5142 de Sant Esteve de Guialbes. En aquest sentit, la diputada de la CUP Laia Pèlach va valorar que és un projecte innecessàriament sobredimensionat, i va advocar per una rebaixa de la velocitat en lloc d’una ampliació de la carretera. Des del govern de la Diputació, però, es va reiterar que el projecte va estrictament dirigit a millorar la seguretat, ja que per aquella carretera hi passen fins a 800 vehicles al dia. També es va donar llum verda al projecte de condicionament d’un tram de la Gi-5129, de Vilafant a Borrassà, que inclou el nou pont sobre el Manol. Es tracta d’un projecte llargament reivindicat per l’Ajuntament de Vilafant, ja que allibera de trànsit el nucli urbà i millora l’accessibilitat del municipi en relació amb el seu entorn. 

D’altra banda, el ple d’ahir també va servir per acomiadar la Diputada Anna Barnadas, que entra al Govern de la Generalitat.  

A més, es va aprovar destinar més de mig milió d’euros a polítiques mediambientals i de transició energètica. 

D’altra banda, la CUP va criticar que s’hagi cedit un antic llit de campanya al Museo del Ejército, a Toledo, perquè va considerar que la Diputació de Girona ha de promoure la cultura de la pau. El president, Miquel Noguer, va dir que és una qüestió estrictament museístic i que no té implicacions polítiques. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com