Maig 27, 2022
Per CNT Vallès Oriental
147 vistes

Ja fa uns mesos que la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo (FAL), centre documental i cultural vinculat a la CNT, va iniciar una campanya de micro-mecenatge col·lectiu (“crowdfunding“) per finançar la catalogació de tot el seu fons documental posterior a 1939.

La campanya segueix en actiu, ja s’han recollit molts diners però encara en falten per arribar a l’objectiu.

Animem a tothom a aportar el seu gra de sorra!

fal.cnt.es/crowdfunding-de-la-fal

gofundme.com/f/aydanos-a-preservar-la-memoria-libertaria

“La nostra feina a l’arxiu ha permès atendre, només el 2020, un total de 440 consultes d’investigació. Així mateix, hem registrat 123 peticions d’informació de persones que buscaven dades d’antics familiars de la CNT o vinculades la moviment llibertari. És una feina que, com podeu comprovar, es tradueix en una funció real de recuperació de la nostra memòria. I el més important, sense subvencions ni ajudes estatals.”

“Entre la nostra documentació comptem, entre altres materials, amb cartelleria, fotografia i material audiovisual de la Guerra Civil, exili i Transició. Una col·lecció de 6.000 cartells, més de 5.000 capçaleres de premsa catalogades des de finals del segle XIX fins a l’actualitat, arxiu audiovisual i una biblioteca especialitzada amb milers de títols a la seva col·lecció. En definitiva, un tresor que ens converteix en el major arxiu anarquista de la Península Ibèrica i un dels més grans del món.”

A què es destinaran els diners recollits?

  • 3.000€ per al material de conservació.
  • 3.000€ per a equipament informàtic, digitalització de premsa, escaneig de fotografies, diapositives i negatius.
  • 18.000€ per a cada persona dedicada durant un any a aquesta tasca.
  • 11.000€ per a un escàner professional de gran format.
  • 20.000€ per adquirir un programa de gestió documental professional.

#CrowdfundingFAL
Autor font: Granollers.cnt.es