Agost 9, 2022
Per Nord-Estl Libertari
167 vistes

Critiquen la lentitud de reacci贸 en l’afer Cuenca 

La CUP de Banyoles tamb茅 en reclama la dimissi贸 del regidor de cultura per les piulades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besal煤) 09/08/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que els grups de l’oposici贸 de l’Ajuntament de Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besal煤) van coincidir ahir a criticar la lentitud amb qu猫 l’equip de govern va reaccionar diumenge a la tarda despr茅s de les pol猫miques piulades del regidor de Cultura i tercer tinent d’alcalde, Miquel Cuenca (Junts), al seu Twitter en qu猫 manifestava el seu desacord amb la “llei trans” i “la teoria queer“. El regidor de Conviv猫ncia i Progr茅s, Quim Fern脿ndez, va insistir en la lentitud de reflexos de l’equip de govern. “Una piulada personal 茅s una opini贸 lliure, per貌, en el seu cas, compromet el govern de Banyoles. Hauria hagut de fer alguna cosa m茅s que retirar les piulades.” I hi va afegir: “Tothom t茅 dret a opinar, el problema s贸n uns adjectius que ofenen tot un col路lectiu“. 

El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall (CUP), va qualificar de transf貌biques les piulades de Cuenca i en va exigir la immediata dimissi贸. “El problema 茅s que es va basar en un llibre i unes dades d’autors transf貌bics, que sense cap dada cient铆fica i social qualifiquen la teoria Queer de retr貌grada, sexista i neoliberal“. A m茅s, va argumentar que la carta de disculpa del regidor de cultura despr茅s d’esborrar les piulades “est脿 escrita des d’un pedestal i no transmet sinceritat“. Finalment, va demanar respecte per les mocions aprovades pel ple municipal de suport a la llei trans. 

Per la seva banda, ERC va demanar a Junts si redistribuir脿 les funcions de govern, si ha canviat de criteris quant a les pol铆tiques d’igualtat i el posicionament de la regidora i consellera comarcal de Drets Socials en aquest afer. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com