Setembre 15, 2021
Per Nord-Estl Libertari
229 vistes


Crit a la plaça del Vi de Girona contra els atacs homòfobs 

Concentració a Girona contra les agressions al col·lectiu LGTBI 

Vuit entitats convoquen la protesta, que també reclamava «polítiques efectives» a les administracions per fer-hi front 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 15/09/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que entitats com ara l’EspaiLGTBI, Girona Orgullosa, Famílies LGTBI o Queritzem, de la Universitat de Girona, van convocar ahir un acte contra les agressions homòfobes dels últims mesos a l’Estat espanyol. Amb el lema Davant el seu odi, el nostre orgull, amb una vuitantena de persones aplegades a la plaça del Vi de Girona, on van denunciar els recents “actes feixistes” contra el col·lectiu LGTBI. 

Vuit entitats convoquen la protesta, que també reclamava «polítiques efectives» a les administracions per fer-hi front 

Llegim al Diari de Girona que la plaça del Vi de Girona va acollir ahir al vespre una concentració contra les agressions LGTBI-fòbiques, convocada per vuit entitats del col·lectiu LGTBI a la ciutat. La protesta també volia exigir a les administracions que es duguin a terme «polítiques efectives» contra aquests tipus d’incidents. La concentració, que va començar a les vuit del vespre, tenia per lema Davant del seu odi, el nostre orgull

A l’acte es va llegir un manifest unitari, en què s’afirmava que «l’LGTBI-fóbia és un fet ben viu en la nostra societat». En aquest sentit, en el manifest es recordaven els darrers casos greus d’atacs al col·lectiu LGTBI, com la pallissa a un home a Barcelona a finals de juny, l’agressió a un jove a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), o l’assassinat a Samuel Luiz a A Coruña (A Coruña, Galícia).  

La gent concentrada també va alertar que el Principat de Catalunya acumula quasi el 40% dels delictes LTBIfòbics dels darrers cinc anys a l’Estat espanyol, i de què han tingut coneixement els cossos policials. I les agressions han anat a l’alça aquest 2021, segons dades de l’ObservatoriContra l’Homofòbia

Per tot plegat, van exigir a totes les administracions públiques que es promoguin «polítiques efectives per acabar amb aquesta xacra».  

La lectura va acabar amb el reclam: «No volem ser valentes, volem ser lliures». 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com