Març 9, 2021
Per El Pratl Libertari
1,438 vistes

« La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya també proposa fer aturades parcials cada dilluns, a partir del 15 de març».

x Diari de la Sanitat

El col·lectiu sanitari, al focus mediàtic en els últims mesos pel desgast físic i mental acumulat a causa de la pandèmia, està cridat a una vaga sectorial demà 10 de març. La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya -formada pels sindicats CGT, USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC-CTS-IAC, Coordinadora Obrera Sindical i PSI Lluitem- ha anunciat aquest matí la convocatòria.

“Hem arribat a una situació límit en què hem de dir prou, perquè ens sentim maltractats”, va avisar fa una setmana al Diari del Treball la vicepresidenta del sindicat Unió d’Infermeres de Catalunya, Esther Rodríguez. Llavors, el grup de sindicats agrupat a la Mesa va arrencar la campanya “#EstemFartes” a les xarxes socials com a avançament de la vaga que avui ha anunciat.

Una vaga general i una d’indefinida

El plat fort de la mobilització serà demà dimecres 10 de març, quan la Mesa convoca una aturada a “tots els centres i empreses sanitàries i sociosanitàries públiques i privades de Catalunya” que tindrà vigència durant tota la jornada. La convocatòria afecta tot el personal relacionat amb el món sanitari: l’estatutari, el laboral, les treballadores en l’àmbit de la salut, cures de personal, serveis socials, personal funcionari i al personal en formació especialitzada.

“La Mesa Sindical de Sanitat també convoca una vaga indefinida en format d’aturades parcials”

També engloba totes les àrees de l’atenció mèdica: el personal de l’atenció primària, la continuada i urgent, la domiciliària, l’hospitalària, la prehospitalària i d’emergències, la de salut mental i la sociosanitària.

Ara bé, la campanya no acabarà amb la jornada del 10 de març, per la qual Salut haurà d’establir uns serveis mínims que s’espera que siguin molt alts per la particularitat del servei i pel context de la pandèmia de Covid-19. La Mesa Sindical de Sanitat també convoca al mateix personal a “una vaga indefinida en format d’aturades parcials” que començarà el dilluns 15 de març i s’allargarà “de forma indefinida” cada dilluns. Les aturades estan estipulades de 4 a 6 de la matinada, de 8 a 10 del matí i de 18 a 20 del vespre.

La Mesa justifica la convocatòria “atesa la situació límit que viuen els professionals de la salut a Catalunya” i perquè “no han vist cap apropament ni intenció de millorar la seva situació laboral ni professional per part del Departament de Salut”. “Els professionals del sistema de salut de Catalunya estem esgotats“, expliquen. La seva llista de demandes té disset punts, però en destaquen l’assoliment d’”una sanitat de gestió, titularitat i provisió 100% pública” i la igualtat de condicions laborals per a professionals que fan la mateixa tasca.

Una aplicació mòbil per la vaga

Els sindicats convocants no només han creat un web específic per a les mobilitzacions, SalutenVaga.cat, sinó que han llençat una aplicació per a mòbils intel·ligents. Servirà perquè els sanitaris rebin informació sobre la vaga, visualitzin el calendari de protestes, puguin resoldre dubtes freqüents sobre com participar de la mobilització, tindran informació i podran participar amb un servei de missatgeria interna, diuen els organitzadors de la campanya.

Article publicat originalment al digital Diari de la Sanitat
Autor font: Elpratllibertari.cat