Juliol 25, 2022
Per Nord-Estl Libertari
232 vistes

Convocat貌ria d’una protesta a Sa Riera el dissabte 30 de juliol per reclamar l’aturada de la ”pol铆tica urban铆stica desaforada” de Begur 

Les entitats denuncien que l’Ajuntament torna a impulsar projectes i plans desfasats 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona) 25/07/2022.- Pel dissabte 30 de juliol, a les 17:00h, Salvem Begur i SOS Costa Brava amb altres entitats de defensa del territori han convocat un l’acte de protesta a Sa Riera. A la concentraci贸 es llegir脿 un manifest de den煤ncia contra la greu situaci贸 urban铆stica que pateix Begur, des de fa anys. 

Denuncien que l’Ajuntament torna a impulsar projectes i plans desfasats 

Llegim al portal El Geri贸 Digital que les entitats Salvem Begur, Ecologistes en Acci贸 i SOS Costa Brava denuncien la “pol铆tica urban铆stica desaforada” que, asseguren, impulsa l’Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona) i reclamen aturar-la. Les entitats asseguren que el Consistori est脿 recuperant nombrosos projectes i plans urban铆stics desfasats. 

En concret, denuncien que al ple municipal del passat mes d’abril es va aprovar la modificaci贸 del pla parcial Montcal 2 per permetre l’edificaci贸 de nou parcel路les a la part alta del Puig, “amb afectaci贸 directa en terrenys inclosos a l’Espai d’Inter猫s Natural (EIN) Muntanyes de Begur; la urbanitzaci贸 de Bosc Major, amb 36 nous habitatges projectats; la de Mas Gispert; la del sector Sa Roda o la del sector Van de Walle Hoteler, a Sa Riera.” 

Asseguren que l’Ajuntament mant茅 el proc茅s urbanitzador “malgrat que el Pla Director Urban铆stic de revisi贸 de sols no sostenibles del litoral giron铆 va dictar directrius per preservar espais“. I que ho fa “sota l’empara del POUM aprovat l’any 2003 sense cap avaluaci贸 ambiental“. “Aquest error no corregit s’est脿 aprofitant per continuar la urbanitzaci贸 de boscos i espais forestals, de terrenys amb grans valors i amb pendents superiors al 20%“, remarquen. 

Per aix貌, reclamen que engegui un estudi per reformar el planejament i adopti un acord de suspensi贸 de noves tramitacions urban铆stiques i llic猫ncies en tots els sectors urbanitzables que encara no s’han executat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com