Novembre 22, 2020
Per CGT Balears
168 vistes

Hem convocat avui dimecres 23 de setembre una roda de premsa per anunciar públicament la concentració d’aquest divendres 25 de setembre a les 18:00 davant el Consolat de Mar.

El motiu d’aquesta convocatòria es tornar a visibilitzar i recordar que estam en una Emergència Climàtica que ha estat oblidada per les institucions i s’ha vist eclipsada per la crisi sanitària. Amb això no crecam el superposar la crisi climàtica per sobre la crisi sanitària, sinó al contrari, demanam que es tractin les dues crisis com el que són, una crisis.

Aquest any degut a la situació que patim, la convocatòria porta el lema “Justícia Climàtica per sortir de les crisis”. Doncs, sabem que actualment estam sofrint un canvi sense precedents degut a la pandèmia de la covid-19 que ha manifestat la vulnerabilitat del sistema sobre el que ens sustentam. L’emergència Climàtica ya era una evidència d’aquesta crisis sistèmica. La pandemia ens ha situat en un punt d’inflexió i en el que ara més que mai ens hi jugam el futur.

Ens enfrontem a un conjunt de canvis i depèn de nosaltres que avanci cap a models ecosocials, justs i democràtics:

  • Reivindicam un model de treball just i ecològicament sostenible.
  • Apostam per un model industrial de producció de proximitat i que tingui en compte el límits naturals del territori.
  • En aquesta situació han estat essencials les xarxes de suport mutu. Per això no concebim una recuperació econòmica que no respecti els drets humans i l’estat del medi ambient.
  • Recordam la importància del paper del sector primari per al sosteniment de la població. Per això reivindicam un model basat en la sobirania local.
  • El turisme ha mostrat la vulnerabilitat del sector i la seva reactivació no es pot fer si no es té en compte la realitat local i no es faci de manera ecològica i socialment justa.
  • La pandemia ha evidenciat la necessitat de blindar els serveis públics que són fonamentals per la població.

Hem d’estar alerta en aquesta transformació ja que no es pot dur a terme mitjançant falses solucions neoliberals que no miren pel sentit comú sinó per la preservació del sistema.
Autor font: Cgtbalears.org