Novembre 16, 2021
Per CGT Diputaci贸 De BCN
155 vistes


CONTRA L鈥橧CETAZO, LA LLUITA CONTINUA: CONCENTRACI脫 A CAN SERRA EL 23-N

Companyes, companys,

Davant la filtraci贸 p煤blica l鈥11 de novembre d鈥檜n document d鈥檈smenes transaccionades pels grups al projecte de llei de l鈥橧cetazo (el teniu aqu铆: https://bit.ly/3ci8z4M), i la intensa campanya desinformativa i de manipulaci贸 empresa des del mateix moment per terra, mar i aire pels mitjans afins al govern de coalici贸 PSOE-UP i als seus aliats parlamentaris, amb titulars totalment tendenciosos com ara 鈥渆ls interins amb 5 anys d鈥檃ntiguitat passaran a fixes sense opositar鈥, des de la nostra Secci贸 Sindical volem advertir el seg眉ent:

  • Les possibles modificacions que s鈥檋an fet p煤bliques en aquest informe filtrat de la pon猫ncia S脫N CLARAMENT INSUFICIENTS i, en cas de ser aprovades, suposarien a la pr脿ctica que la llei definitiva continuaria sense donar compliment a la jurisprud猫ncia comunit脿ria, 茅s a dir, a les Sent猫ncies i Autos del TJUE. Per a nosaltres la soluci贸 adequada, conforme aquesta jurisprud猫ncia, no hauria de ser altra que la de l鈥檈stabilitzaci贸 laboral directa de tot el personal en ab煤s amb m茅s de tres anys de prestaci贸 de serveis.
  • La via pragm脿tica del concurs de m猫rits que s鈥檈st脿 proposant a les esmenes no suposar脿 pas una soluci贸 al problema sin贸 preveu que hi puguin entrar en la mateixa totes i cadascuna de les casu铆stiques d鈥檌nterines i temporals en ab煤s, en els termes definits pel TJUE (3 anys, no pas 5), i en processos que garanteixin com a resultat final la seva estabilitzaci贸, 茅s a dir, que no siguin de torn lliure i resoluci贸 incerta, cosa que NO SUCCEIR脌 EN ABSOLUT AMB LES ESMENES TRANSACCIONADES QUE S鈥橦AN FET P脷BLIQUES, les quals deixen forats importants i generen dubtes m茅s que raonables en aquest sentit. En aquestes, el concurs de m猫rits apareix com un proc茅s obert, no restringit, i per tant incert. Inadequat, per tant, com a mitj脿 de sanci贸 a l鈥檃b煤s de temporalitat quan en aquests processos poden participar els qui no van ser v铆ctimes de l鈥檃b煤s.
  • L鈥櫭簄ica via que ha perm猫s avan莽ar fins ara en el plantejament de solucions diferents a la del text original de l鈥橧cetazo publicat al BOE el mes de juliol, i l鈥櫭簄ica que cal continuar mantenint per a aconseguir una soluci贸 justa i digna a les reivindicacions del col路lectiu, conforme a la jurisprud猫ncia europea, 茅s LA DE L鈥橝CCI脫 JUR脥DICA ALS TRIBUNALS I LA DE LA MOBILITZACI脫 ALS CARRERS I ALS CENTRES DE TREBALL, tal com s鈥檋a demostrat amb la recent sent猫ncia de fixesa que hem obtingut al JCA n煤m. 17 de Barcelona, i amb la rotunda jornada de mobilitzaci贸 amb motiu de la vaga del sector p煤blic catal脿 del 28 d鈥檕ctubre. 脡s necessari que el col路lectiu es mantingui ferm en aquesta via i no es deixi enganyar per campanyes medi脿tiques expressament fabricades per a intentar dividir-lo i desmobilitzar-lo.

M茅s enll脿 d鈥檃ix貌, esperem poder difondre dem脿 a tota la plantilla el document de valoraci贸 que est脿 acabant de preparar la Federaci贸 Estatal de Treballadors i Treballadores de l鈥橝dministraci贸 P煤blica de la CGT, en el qual tindreu tot el detall de la nostra posici贸 sobre les esmenes transaccionades que s鈥檋an filtrat i sobre el moment actual del conflicte.

At猫s que la previsi贸 actual 茅s que all貌 que surti de la pon猫ncia pugui ser portat a votaci贸 definitiva a la sessi贸 plen脿ria del Congr茅s del proper dia 2 de desembre, i tenint en compte el contingut clarament insuficient de les modificacions que s鈥檋an fet p煤bliques, considerem necessari CONTINUAR AMB LES ACCIONS DE PROTESTA I DE PRESSI脫 cap a tots els actors pol铆tics que tenen influ猫ncia en la resoluci贸 d鈥檃quest assumpte. En aquest sentit, i en el marc de la JORNADA DE LLUITA DESCENTRALITZADA IMPULSADA PEL PROPER DIA 23 DE NOVEMBRE per l鈥檈spai de coordinaci贸 de les plataformes i col路lectius d鈥檌nterines i temporals de les diferents administracions catalanes (adjuntem cartell), CONVOQUEM:

CONCENTRACI脫, EL DIMARTS 23-N, A LES 12.00H, DAVANT LA SEU CORPORATIVA DE CAN SERRA (RAMBLA DE CATALUNYA 127, BCN)

Fem una crida a tota la plantilla de la Diputaci贸, i especialment al seu personal inter铆 en ab煤s de temporalitat, a participar en la mateixa.

CONTRA L鈥橧CETAZO, LA LLUITA CONTINUA!

PER L鈥橢STABILITZACI脫 DE TOT EL PERSONAL INTER脥 EN AB脷S DE TEMPORALITAT!

CAP INTERINA AL CARRER!

Secci贸 Sindical de la CGT a la Diputaci贸 de Barcelona

16 de novembre del 2021

鈥-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aqu铆.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com