Octubre 2, 2021
Per Indymedia Barcelona
153 vistes
Aquest dissabte, 2 d鈥檕ctubre de 2021, s鈥檋a convocat una manifestaci贸 a les 12:00 hores a l鈥橝rc de Triomf (Barcelona) Per una vida digna i els serveis p煤blics amb la participaci贸 de diferents col路lectius (Anticapitalistes, Unitat Pensionista, COBAS, CGT, Solidaritat Obrera, Papers per a Tothom, Agrupaci贸 Taxi Companys …) en la que tamb茅 ha participat activament, amb la seva pr貌pia convocat貌ria, el Sindicat d鈥橭ficis Varis de la CNT-AIT de Barcelona, recolzats per d鈥檃ltres sindicats com el de Martorell. S鈥檋a tractat d鈥檜na participaci贸, al meu entendre, marcant un perfil propi i llibertari, per貌 a la vegada, sent conscients que s鈥檋a de fer pinya al carrer amb col路lectius que, tot i tenir amb ells importants difer猫ncies ja que, alguns, no van m茅s enll脿 de la defensa reactiva d鈥檜n Estat del Benestar, s鈥檋i pot confluir al carrer per a lluites socials concretes contra mesures pol铆tiques i econ貌miques que afecten al conjunt de la classe treballadora.

Aquesta reflexi贸 em sembla important, de cara al moviment llibertari, ja que penso que, sovint, el fet que, alguns d鈥檃quests col路lectius, no traspassin el llindar de la poruga socialdemocr脿cia, pot fer enrere a alguns grups i individualitats anarquistes/aut貌nomes alhora de participar en convocat貌ries on es conflueix amb ells. Personalment, penso que 茅s un error, que potser avui s鈥檋a tradu茂t en una escassa participaci贸, ja que aquest obstacle ha de ser superat amb imaginaci贸 i voluntat de marcar un perfil propi i diferenciat que, tot i confluint puntualment amb la resta de convocants, deixi clar que la nostra aposta i alternativa a aquest sistema criminal 茅s l鈥檃utogesti贸 i l鈥檃cci贸 directa com han dit els companys del S.O.V. de Barcelona de la CNT-AIT en un manifest (en catal脿 i castell脿) que durant la manifestaci贸 s鈥檋a repartit, en centenars de c貌pies pels voltants, entre uns espectadors als que s鈥檋a comminat, en v脿ries ocasions, a sumar-se a la lluita.

A l鈥檌nici de la manifestaci贸, abans d鈥檃rrencar, han sonat algunes can莽ons de l鈥橢x猫rcit Republic脿 de la Guerra Civil Espanyola per megafonia (sense 脿nim de criticar-ho, tampoc, per貌 no s茅 fins a quin punt aix貌 茅s adient: potser no em sembla el moment m茅s adequat, ja que alg煤 ho pot interpretar com un acte nost脿lgic, i no com una manifestaci贸 contra les mesures actuals de retallades i repressi贸 del Capital i l鈥橢stat) i s鈥檋a girat a m脿 dreta cap a la seu d鈥橢ndesa protegida per una dotaci贸 de la Gu脿rdia Urbana, si no recordo malament, on s鈥檋a llegit el manifest del S.O.V. de la CNT-AIT de Barcelona per megafonia. Tot seguit, hem tornat sobre els nostres passos, i hem enfilat per un carrer cap amunt cridant consignes contra les retallades, la repressi贸 i per la llibertat dels presos i les preses. S鈥檃naven repartint octavetes, que alguns vianants agra茂en, quan s鈥檃ssabentaven dels motius, com els contraris a la pujada de la llum, amb els que molta gent est脿 sensibilitzada encara que, de moment, aix貌 no s鈥檋agi tradu茂t en mobilitzacions massives.

A l鈥檃rribar a certa altura, s鈥檋a viscut un moment de bastanta tensi贸, quan un manifestant que estava fent una pintada, ha estat agredit per un agent de la Gu脿rdia Urbana, que ha arribat a treure una porra extensible: la gent ha reaccionat, i un altre dels fastigosos agents s鈥檋a posat la m脿 a la cartutxera, sense que la cosa an茅s a m茅s, retirant-se els dos cap al vehicle policial. La manifestaci贸 ha continuat cap amunt, mentre alguns participants demanaven no caure en les provocacions, d鈥檜na Guardia Urbana que es mereixia rebre de valent, per l鈥檃gressivitat i prepot猫ncia que ha demostrat. Poc despr茅s s鈥檋a arribat a l鈥檃l莽ada d鈥檜n concessionari de cotxes de luxe Jaguar al que l鈥檋i ha caigut algun que altre globus de pintura. Un pot de fum vermell ha decorat el trajecte de la manifestaci贸 mentre alguns companys cantaven l鈥檋imne anarquista Hijos del Pueblo.

Al cap d鈥檜na estona s鈥檋a arribat a Delegaci贸 del Govern, protegida per tanques met脿l路liques i agents dels Mossos i la Policia Nacional, on despr茅s de cridar v脿ries consignes, i llegir algun manifest, s鈥檋a desconvocat la manifestaci贸, mentre es seguien repartint octavetes pels voltants. A l鈥檌ntentar retirar-nos, s鈥檋a produ茂t una altra agressi贸 policial, quan els Mossos s鈥檋an encaparrat en que un company del S.O.V. de Barcelona els acompany茅s perqu猫, segons ells, s鈥檋avia negat a identificar-se. L鈥檋an arrossegat cap a Delegaci贸, rere les tanques, mentre eren escridassats pels manifestants. En aquests moments, a uns quants metres, una ciutadana benpensant, de les moltes i molts que hi ha per desgr脿cia, ha aprofitat per fotre鈥檚 amb nosaltres: es veu que es devia sentir ben protegida pels goril路les de blau. Quin f脿stic de pava. Al final, despr茅s de regirar-lo, la policia ha alliberat al company entre aplaudiments dels manifestants.

L鈥檃ctitud de la policia ha estat provocadora durant tota la manifestaci贸. Potser s鈥檋an crescut perqu猫 amb prou feines s鈥檋a pogut convocar un centenar i escaig llarg de persones. Esperem que a pr貌ximes convocat貌ries puguem ser molts m茅s plantant cara a les seves mesures d鈥檃usteritat i repressi贸 creixent contra el proletariat.

Avall l鈥檈ncariment de la vida i la repressi贸 del sistema

Amunt la lluita de la classe obrera

Alma ap谩trida

P.D.: Ha BTV han fet menci贸 de la manifestaci贸 (minut 10). https://beteve.cat/btv-noticies-migdia/btv-noticies-migdia-1872/
Autor font: Barcelona.indymedia.org