Abril 29, 2021
Per Nord-Estl Libertari
308 vistes

Concentraci贸 diumenge a la pla莽a Sant Jaume de Barcelona per frenar els grans projectes d’energies renovables que impulsen els oligopolis del sector 

Plataformes opositores d’arreu del Principat de Catalunya reclamaran un nou model de transici贸 energ猫tica 

Es reivindica una transici贸 energ猫tica al servei de la ciutadania 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera/Campmany (Albera, Alt Empord脿, Bescomptat de Rocabert铆, comtat de Peralada) 29/04/2021.- Llegim al Diari de Girona que l’Associaci贸de Micropobles de Catalunya i la Xarxa per la Sobirania Energ猫tica, juntament amb un gran nombre d’entitats i plataformes d’arreu del Principat de Catalunya, convoquen una gran concentraci贸 a la pla莽a Sant Jaume de Barcelona per al diumenge 2 de maig contra el model de transici贸 energ猫tica que s’est脿 imposant. 

L’Alt Empord脿 茅s una de les comarques on hi ha sobre la taula, parcs e貌lics, fotovoltaics i un gran parc e貌lic mar铆 a la badia de Roses.  

Les entitats, administracions locals i plataformes demanen un model diferent i rebutgen l’allau de projectes d’energies renovables. 

Des de l’Associaci贸 de Micropobles posen de manifest que des de l’inici del 2020 s’ha produ茂t una allau de tramitacions de projectes d’energies renovables per instal路lar-se sobre s貌l no urbanitzable, la major part dins el terme dels municipis rurals. 

Des de la Sectorial d’Energia de l’Associaci贸de Micropobles de Catalunya s’ha estat treballant aquesta q眉esti贸 i s’ha recollit el sentir majoritari dels alcaldes i del teixit social, han explicat. I en aquest sentit, posen de manifest que 芦hi ha consens entorn de la necessitat d’avan莽ar cap a la descarbonitzaci贸 a trav茅s de les energies renovables, per貌 tamb茅 en que caldria modificar alguns aspectes del model actual de transici贸 energ猫tica禄 perqu猫 consideren que 芦煤nicament posa 猫mfasi a facilitar la instal路laci贸 de grans centrals de producci贸 de renovables i relega els ajuntaments a un paper molt secundari禄. 

L’objectiu de la concentraci贸 茅s fer visible la protesta social per l’actual model de transici贸 energ猫tica que s’est脿 imposant al Principat de Catalunya. 

Des de les entitats convocants insisteixen que una vegada m茅s perpetua el model de deixar en mans d’oligopolis energ猫tics els futurs projectes i no posar la transici贸 energ猫tica al servei de la ciutadania. 

Aix貌 est脿 suposant que prevegin grans instal路lacions d’energies renovables com parcs e貌lics arreu del territori sense donar veu als agents locals afectats. A m茅s, 芦no protegeix el patrimoni natural, cultural i paisatg铆stic del territori catal脿禄. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com