Desembre 19, 2020
Per Nord-Estl Libertari
448 vistes

Concentració de suport a Dani Gallardo a la plaça del Vi de Girona 

Han condemnat Gallardo a quatre anys i mig de presó per la protesta contra la sentència de l’1-O a Madrid 

L’Audiència de Madrid avala la versió de la Policia Nacional espanyola i li atribueix delictes de “desordres públics, lesions lleus i atemptat contra l’autoritat” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 19/12/2020.- Llegim al Diari de Girona que la plaça del Vi de Girona va acollir dijous al vespre una concentració solidària de suport al condemnat Dani Gallardo, convocada per Girona Vota

L’Audiència de Madrid ha condemnat Dani Gallardo a quatre anys i mig de presó per “desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions lleus“.  

La sentència diu que Gallardo va agredir un policia amb un bastó de gairebé un metre que tenia sis claus mentre detenien Elsa Vilki, condemnada a un any de presó per desordres públics.  

Gallardo fou detingut el 16 d’octubre de 2019 a Madrid durant una protesta en solidaritat amb els presos polítics, dos dies després de la sentència del judici contra el procés. Va estar un any en presó preventiva fins que fou jutjat a principi de novembre d’enguany, quan el van deixar en llibertat. 

La fiscalia demanava sis anys de presó per a Gallardo i dos per a Vilki. Ara la defensa pot presentar un recurs contra la condemna. El tribunal comparteix les tesis del ministeri fiscal i les versions dels agents de la Policia Nacional espanyola.  

Durant la seva declaració al judici, Gallardo va defensar que ell només s’havia interposat entre la policia i Vilki. 

A més, Gallardo haurà d’indemnitzar l’agent amb 2.100 euros. Tant ell com Vilki també hauran de pagar 3.500 euros a l’Ajuntament de Madrid i una cinquena part de les despeses processals. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com