Juliol 6, 2022
Per Nord-Estl Libertari
156 vistes
Concentraci贸 al Palau de Just铆cia de Girona en suport a Pau S谩nchez

Concentraci贸 al Palau de Just铆cia de Girona en suport a Pau S谩nchez 

El jove llagosterenc s’enfronta a una pena de sis anys i mig de pres贸. Va ser detingut per les protestes postsent猫ncia i empresonat gaireb茅 un m茅s a la pres贸 de Puig de les Basses 

El noi de Llagostera acusat de llan莽ar pedres a la policia nega haver participat als disturbis postsent猫ncia 

L’encausat, que va estar quasi un mes en pres贸 preventiva, diu que el van detenir perqu猫 anava sol i “era un caramel” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 06/07/2022.- Aquest dimecres a 2/4 de 10 del mat铆, Grups de suport amb Pau S谩nchez i Alerta Solid脿ria han convocat una concentraci贸 en solidaritat amb el jove llagosterenc al Palau de Just铆cia de Girona on ser脿 jutjat. 

S谩nchez s’enfronta a una pena de sis anys i mig de pres贸. Va ser detingut per les protestes postsent猫ncia i empresonat gaireb茅 un m茅s a la pres贸 de Puig de les Basses. Se l’acusa de llan莽ar suposadament una pedra a la Policia Nacional espanyola durant les mobilitzacions que hi va haver a Girona a l’octubre de 2019. 

El judici s’havia d’haver celebrat el passat mes de desembre, per貌 la defensa va demanar la suspensi贸 del judici perqu猫 no volia que els policies que van detenir-lo declaressin per videoconfer猫ncia. Per aquesta ra贸 es va ajornar fins avui. 

El noi de Llagostera acusat de llan莽ar pedres a la policia nega haver participat als disturbis postsent猫ncia 

Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, un jove de Llagostera (Gavarres, Giron猫s, comtat de Girona) acusat de llan莽ar pedres a la Policia Nacional espanyola la matinada del 19 d’octubre del 2019 durant els disturbis postsent猫ncia ha negat haver participat als aldarulls. L’encausat, Pau S谩nchez, ha declarat que aquella nit va sortir a passejar en direcci贸 a la Devesa perqu猫 necessitava airejar-se, i que es va veure envoltat pels disturbis. 

Davant el tribunal de l’Audi猫ncia, ha dit que els antidisturbis el van detenir perqu猫 anava sol i “era un caramel” per als policies. El jove, que va estar quasi un mes en pres贸 preventiva, s’enfronta a 6 anys i mig de pres贸. Durant el judici, per貌, diversos policies nacionals han assegurat que van veure S谩nchez llan莽ant-los pedres i encap莽alant un dels grups de manifestants que hi havia dins el parc. 

El judici contra Pau S谩nchez s’emmarca dins les causes obertes pels aldarulls postsent猫ncia. La vista contra aquest jove de Llagostera, que va passar-se 26 dies en pres贸 preventiva, s’havia fixat per al desembre de l’any passat. L’Audi猫ncia de Girona, per貌, va acabar suspenent aquell judici, i el va posposar fins a aquest dimecres, perqu猫 no volia que els policies nacionals declaressin per videoconfer猫ncia. Avui, per貌, alguns d’ells s铆 que ho han fet. 

La Fiscalia acusa el jove d’haver llan莽at pedres contra un cord贸 de la Policia Nacional que la matinada del 19 d’octubre es trobava a la Devesa. Assegura que Pau S谩nchez formava part d’un dels “grups violents” que s’havien fet forts dins el parc, amb l’objectiu “d’emboscar i rodejar” els antidisturbis. Diu que va ferir un agent, que va rebre un cop de roc a la m脿 dreta i al canell, i que en el moment en qu猫 els policies el van detenir, s’hi va resistir de manera activa. 

Davant del tribuna Pau S谩nchez ha negat haver participat en aquells disturbis. El jove de Llagostera ha explicat que aquella nit va sopar tard, i que just despr茅s va tenir una discussi贸 amb la seva companya de pis. Per aix貌, ja de matinada, va decidir sortir a fer un volt per airejar-se. “Vaig anar cap a la Devesa perqu猫 茅s el lloc on solia anar a passejar el gos“, ha concretat. 

El jove ha dit que es va dirigir cap al parc des del Barri Vell -on vivia aleshores- i que va poder arribar fins a la rotonda de la Copa sense trobar-se “ning煤” ni veure cap policia. Va ser quan enfilava cap al pont de la Barca quan va escoltar els aldarulls i, de cop i volta, va quedar-se “atrapat” i va veure que no podia tornar-se’n per all脿 on havia vingut. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com