Gener 25, 2022
Per Nord-Estl Libertari
207 vistes

Concentració a Torroella de Montgrí per un pla de mobilitat 

Reclamen que es prioritzi els vianants i els carrils bici i que es pacifiqui el trànsit 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Torroella de Montgrí i l’Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) 25/01/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Guillem de Montgrí reclama a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) que es redacti un pla de mobilitat sostenible del municipi, que prioritzi els vianants i les bicicletes, i que determini de manera ordenada les actuacions que cal fer, mitjançant cronograma i pressupost.  

Un seixantena de persones es van mobilitzar diumenge pel nucli urbà de Torroella de Montgrí per fer visible aquesta reivindicació, que va culminar en una concentració davant de l’ajuntament, on es va llegir un manifest. 

Segons el grup promotor, és vital que s’adeqüin els carrers per a la circulació segura de bicicletes i vianants i que, a més, es desplegui una xarxa pedalable que connecti els diferents sectors del poble i els principals equipaments, i que aquesta continuï fins als municipis veïns. En aquest sentit, també volen que es desplegui una xarxa d’aparcaments de bicicletes segurs i integrats. 

El grup promotor creu necessari que es creï una taula de mobilitat sostenible municipal per fer el seguiment de la redacció i el desplegament del pla de mobilitat, que prèviament s’hauria d’haver aprovat en un ple. El pla, segons expliquen, seria el full de ruta que marcaria les actuacions que s’haurien de fer de manera continuada. A més a més, consideren que cal reduir l’espai públic destinat al cotxe, guanyant espai per a l’estada i la mobilitat de vianants i bicicletes de manera àmplia i segregada i que, també, es restringeixi el trànsit motoritzat davant dels centres educatius, esportius i culturals, per afavorir la mobilitat activa, en comptes de facilitar-hi l’aparcament. 

Espais més segurs 

No cal voltar gaire per trobar carrers amb dues fileres d’aparcaments, a més de la via de circulació. Els acompanyen tristes i estretes voreres, a voltes embussades amb fanals, arbres mal situats o altres elements desubicats”, exposen en el comunicat, i hi afegeixen: “Si bé s’han executat algunes actuacions per millorar aquesta situació, la majoria no han tingut continuïtat o han estat poc ambicioses: existeixen carrils bicicleta que no porten enlloc i voreres amples en la immensitat de zones buides. Circular amb bicicleta pels vials no és segur.” 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com