Octubre 20, 2021
Per Nord-Estl Libertari
222 vistes

Concentració a Salt per reclamar comptadors socials d’aigua per a 27 famílies vulnerables que viuen en pisos ocupats 

Una desena de persones s’han concentrat davant l’ajuntament, convocades pel Sindica d’Habitatge local  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 20/10/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, 

una desena de persones s’han concentrat davant l’ajuntament de Salt (Gironès, comtat de Girona) per reclamar comptadors socials per l’aigua per a 27 famílies vulnerables que viuen en pisos ocupats al municipi. Les persones afectades han presentat instàncies i des del Sindicat d’Habitatge de Salt asseguren que no han ocupat els habitatges per «plaer» sinó per «necessitat». També diuen voler pagar els subministraments, però que l’Ajuntament no els posa facilitats. És el cas de la Henda Trawally, que té cinc fills i està divorciada. «He buscat pis, però no ho he aconseguit i com que no tenia alternativa, he ocupat un pis», explica. Des de l’Ajuntament diuen que estudiaran «cas per cas» i recorden que en els últims dos anys n’han instal·lat 13 comptadors d’aquest tipus. 

Si ens posen un comptador social podrem pagar la nostra aigua i la llum. Ho necessitem de veritat, no pots tenir una família sense aigua i sense llum, agafant-la del carrer“, diu Henda. Ella té la llum punxada “gràcies” a una veïna que l’ajuda però hi ha moltes altres famílies de Salt que estan en una situació similar i sense aquest recurs. 

Aquest és un dels casos que aquest dimecres han denunciat davant de l’Ajuntament de Salt, on han entrat instàncies reclamant comptadors socials d’aigua per a famílies vulnerables que viuen en pisos ocupats. 

El cas de la Henda és un del 27 que el Sindicat de l’Habitatge denuncia i per al qual demana solucions a l’Ajuntament. Des del sindicat, asseguren que “l’aigua és un dret, no un luxe!” i que no els fan cas. “Exactament per quin motiu no ens ajudeu com fan altres municipis com Blanes, Sant Feliu de Guíxols, Girona. Terrassa o Manresa?. És tant, demanar aigua?”, es pregunten. 

Henda assegura que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament per reclamar solucions i que no els han dit perquè no els faciliten aquests comptadors. “Volem saber per què“, insisteix.  




Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com