Juny 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
236 vistes


Concentraci贸 a Figueres contra la condemna de l’independentista Marcel Vivet a cinc anys de pres贸 

El mateix magistrat que redacta la sent猫ncia reconeix que no hi ha imatges gr脿fiques que ho acreditin, per貌 diu que amb la declaraci贸 de l’agent n’hi ha prou 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 22/06/2021.- Dijous passat, en el marc nacional catal脿 de mobilitzacions, hi va haver una concentraci贸 de suport a Marcel Vivet a la Placeta Baixa de la Rambla de Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤). 

L’independentista Marcel Vivet ha estat condemnat a cinc anys de pres贸 per l’Audi猫ncia de Barcelona per la seva participaci贸 en la manifestaci贸 Holi contra els policies espanyols de Jusapol el 29 de setembre de 2018 a Barcelona. La sent猫ncia li imposa dos anys de pres贸 per un delicte de desordres p煤blics i tres anys de pres贸 i un dia per atemptat contra un agent de l’autoritat. Tamb茅 li imposa una inhabilitaci贸 especial per al dret de sufragi passiu i una multa de 2.100 euros per les lesions ocasionades a l’agent dels Mossos d’Esquadra. 

El magistrat reconeix que no hi ha imatges gr脿fiques que ho acreditin 

El jutge el declara culpable d’haver colpejat un agent dels Mossos amb un bast贸 en el transcurs de la manifestaci贸 i d’ocasionar-li ferides que van requerir assist猫ncia m猫dica. El mateix magistrat que redacta la sent猫ncia reconeix que no hi ha imatges gr脿fiques que ho acreditin, per貌 diu que amb la declaraci贸 de l’agent n’hi ha prou per a imposar una sent猫ncia condemnat貌ria: “El Tribunal Suprem, com el Constitucional, tenen establert amb reiteraci贸 que la declaraci贸 de la v铆ctima pot ser suficient per a establir una sent猫ncia condemnat貌ria, afeblint la presumpci贸 d’innoc猫ncia.” 

El jutge li ha imposat la m脿xima pena que demanaven les acusacions. La fiscalia sol路licitava una condemna de cinc anys i sis mesos de pres贸, i la Generalitat de Catalunya, una de quatre anys i nou mesos. Abans del judici, la Generalitat va oferir-li un pacte, segons el qual ell acceptava els presumptes delictes a canvi d’una pena de dos anys de pres贸, per貌 Vivet ho va rebutjar: “Xantatge i estrat猫gia per a carregar-me el pes d’aquesta vergonya de judici i ells rentar-se’n les mans“, va dir. 

El Mossos no van detenir Vivet fins el 19 de febrer de 2019, va passar una nit a comissaria i va sortir-ne en llibertat amb c脿rrecs. El judici es va fer el mes de febrer passat i va tenir un ampli ress貌 entre els moviments socials, que es van citar a les portes del TSJC per donar suport a Vivet. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com