259 vistes


Les sanguin脿ries intervencions imperialistes nom茅s es poden frenar amb l鈥檃cci贸 internacionalista coordinada de les classes oprimides.

Des de juliol de 2012, es desenvolupa un proc茅s revolucionari a Rojava (Kurdistan Occidental), que s鈥檋a fet extensiu a tota l鈥櫭爎ea del nord i est de S铆ria. Aquest proc茅s revolucionari lluita contra el capitalisme, l鈥檌mperialisme, el feixisme i el patriarcat. L鈥檈sfor莽 social alliberador del confederalisme democr脿tic consisteix en la conviv猫ncia pac铆fica dels pobles en termes de democr脿cia directa. Al mateix temps, se centra en l鈥檈cologia social i el feminisme, q眉estionant el rol de l鈥橢stat com a eina de dominaci贸, mentre demostra de manera tangible que els capitalistes en el fons manquen de for莽a i la seva autoritat, tard o d鈥檋ora, ser脿 enderrocada per la classe treballadora i la pagesia revolucion脿ria. Aquest 茅s el deure hist貌ric de les classes oprimides.

La perspectiva i el compliment material de l鈥檈mancipaci贸 social, l鈥檃utogesti贸 de la producci贸 i de la vida social dels oprimits, trastoca els fonaments i interessos dels governs capitalistes. La revoluci贸 social en Rojava 茅s un proc茅s, que brinda esperances per a l鈥檃lliberament social de les classes oprimides. Al mateix temps, 茅s una experi猫ncia que refuta en la pr脿ctica la idea que el capitalisme 茅s un sistema indestructible i inamovible.

El capitalisme com a suposada 鈥溍簄ica via鈥 茅s una perspectiva que 茅s destrossada amb l鈥檃van莽 del poble kurd. El que els imperialistes de tot el m贸n no poden suportar 茅s que els pobles de l鈥橭rient Mitj脿 no tant sols lluiten contra la barb脿rie capitalista, sin贸 que tamb茅 estan prenent a les seves mans les regnes del seu propi dest铆, creant una alternativa socialista a l鈥檃tzucac capitalista. Les pot猫ncies imperialistes busquen, costi el que costi, tenir sota el seu domini les terres i els recursos de l鈥橭rient Mitj脿. Durant anys han estat lluitant entre si, usant governs-titelles per a explotar els recursos naturals i energ猫tics de l鈥櫭爎ea i per a subjugar encara m茅s les classes oprimides d鈥檃questa zona. En poques paraules, intenten promoure els seus interessos per qualsevol mitj脿, sense dubtar a vessar sang, fins i tot finan莽ant grups gihadistes als quals diuen combatre.

Els capitalistes tenen les seves mans tacades amb la sang dels pobles. Segons el joc de poder conjuntural i els seus interessos particulars, s鈥檈nfronten o formen aliances. En tots els casos, assetjant sense pietat els pobles que lluiten i els i les oprimides i explotades. Som les seves enemigues de classe. Durant els 煤ltims 2 anys, l鈥橢stat turc ha dut a terme una operaci贸 cont铆nua d鈥檕cupaci贸 de la Rojava alliberada. Els atacs continuen fins avui amb l鈥檃juda, el suport i el consentiment de les pot猫ncies imperialistes internacionals i dels grups fonamentalistes isl脿mics, que actuen com a mercenaris i avantguarda armada de les intervencions militars turques al Kurdistan.

El 15 de juny d鈥檈nguany, l鈥橢stat turc va atacar obertament les regions alliberades de Rojava, el campament autoorganizat d鈥檌mmigrants en Maxmur i la regi贸 democr脿tica dels Yazid铆 en Sengal. Totes aquestes regions s贸n part de les zones alliberades. Uns dies despr茅s, novament, va comen莽ar una operaci贸 per a envair Ba艧ur (Kurdistan del Sud), que des de llavors ha estat bombardejada sense descans. El 23 i 25 de juny, es van registrar a Rojava i Suleymaniya diversos atacs mortals d鈥檃vions no tripulats de l鈥檈x猫rcit turc. Molta gent es va veure obligada a abandonar les seves llars incendiades i emigrar, les terres agr铆coles i els cultius van ser completament arrasats, mentre que molts civils van perdre la vida per l鈥檃tac de l鈥檈x猫rcit turc.

Les forces de les mil铆cies kurdes estan responent cont铆nuament als sanguinaris atacs, defensant al poble i l鈥檈xperi猫ncia revolucion脿ria. La guerra a les muntanyes kurdes es desenvolupa sense parar, igual que l鈥檕cupaci贸 turca en territori kurd. L鈥橢stat turc ha violat totes les convencions internacionals i tamb茅 la treva declarada per la pand猫mia del Covid-19. Els autors d鈥檃quests crims comesos durant anys, els capitalistes i els Estats, romanen en silenci, despr茅s d鈥檋aver donat llum verda als plans imperialistes de l鈥橢stat turc.

Les organitzacions del moviment d鈥檃lliberament kurd demanen accions de solidaritat en la rebel Rojava els dies 18 i 19 de juliol de 2020. El 19 de juliol de 2012, la revoluci贸 social va irrompre entre els pobles de l鈥橭rient Mitj脿. Tamb茅 el 19 de juliol, per貌 de 1936, la classe obrera i la pagesia d鈥橢spanya es van aixecar contra el cop militar feixista liderat pel dictador Franco. Durant tres anys es van veure involucrades en la lluita revolucion脿ria per a la construcci贸 d鈥檜na societat comunista llibert脿ria. El llegat de les batalles dels i de les treballadores, pageses, anarcosindicalistes i anarcocomunistes de la pen铆nsula Ib猫rica avui continua al poble revolucionari del Kurdistan. La seva lluita 茅s la nostra, la de les classes oprimides del m贸n. Per aix貌, cridem a defensar la revoluci贸 social en Rojava de manera coordinada i a escala internacional. Com a anarquistes hem de fer tot el que estigui al nostre abast per a enfortir el moviment internacional revolucionari anticapitalista, antipatriarcal, antiestatista i antiimperialista.

D鈥檃ltra banda, el r猫gim totalitari de l鈥橧ran, el qual s鈥檃utodefineix com un govern antiimperialista en la seva propaganda medi脿tica, 茅s en realitat un aparell isl脿mic fonamentalista que podria ser classificat com un grup terrorista, al nivell d鈥橧SIS. Sumada a la seva pres猫ncia militar a la regi贸, que en defensa del dictador siri脿 ha massacrat desenes de milers de persones inclosos infants, el r猫gim irani脿 ataca di脿riament les posicions kurdes en el nord de l鈥橧raq conjuntament amb el govern turc. El PJAK (bra莽 del PKK), 茅s un dels principals blancs a eliminar per part del r猫gim irani脿 en el nord de l鈥橧raq, a m茅s de diversos grups kurds que s贸n constantment assetjats. La revoluci贸 de Rojava s鈥檋a convertit en el malson del govern irani脿 perqu猫 temen que els i les kurdes d鈥檃ltres regions inclosa Rojhelat (en l鈥檕est irani脿) seguint l鈥檈xemple construeixin una nova revoluci贸. Per aquesta ra贸 el r猫gim irani脿 ha reprimit brutalment al poble kurd al llarg dels anys per mitj脿 de detencions, tortures i execucions.

El poder popular i la solidaritat internacional entre els i les oprimides i explotades 茅s el que donar脿 el cop final al sistema capitalista. 脡s un deure de l鈥檃narquisme organitzat secundar de manera incansable i desinteressada els processos revolucionaris de tot el m贸n. La revoluci贸 social internacional cap a la construcci贸 del socialisme llibertari marca el curs estrat猫gic de les nostres accions. Aquest 茅s tamb茅 el nostre cam铆 per a la lluita quotidiana contra el capitalisme. Actuant localment i pensant internacionalment. En aquest sentit creiem que la millor forma de solidaritat i de suport a la revoluci贸 kurda, 茅s l鈥檈nfortiment i l鈥檃profundiment de les lluites socials a les nostres regions i la consolidaci贸 de les nostres organitzacions pol铆tiques anarquistes.

CESSAMENT IMMEDIAT DE LES INTERVENCIONS IMPERIALISTES I EL VESSAMENT DE SANG DEL POBLE !

IMMEDIATA LLIBERTAT DE TOTS ELS PRESOS POL脥TICS!

RETIRADA IMMEDIATA DE L鈥橢X脠RCIT TURC DE KURDISTAN!

CONSTRU脧M BARRICADES DE SOLIDARITAT INTERNACIONAL CONTRA EL TOTALITARISME DE L鈥橢STAT I EL CAPITALISME!

PER LA VICT脪RIA DE LES MIL脥CIES KURDES 鈥 GUERRA CONTRA ELS IMPERIALISTES!

VISCA LA REVOLUCI脫 SOCIAL DE ROJAVA!
AMUNT ELS I LES QUE LLUITEN!!!


 • 螒谓伪蟻蠂喂魏萎 螣渭慰蟽蟺慰谓未委伪 鈥 Anarchist Federation (Gr猫cia)
 • Coordena莽茫o Anarquista Brasileira 鈥 CAB
 • Federaci贸n Anarquista Uruguaya 鈥 FAU
 • Federaci贸n Anarquista de Rosario 鈥 FAR (Argentina)
 • Embat 鈥 Organitzaci贸 Llibert脿ria de Catalunya
 • Die Plattform 鈥 Anarchakommunistische Organisation (Alemanya)
 • Organisation Socialiste Libertaire 鈥 OSL (Su茂ssa)
 • Libertaere Aktion (Su茂ssa)
 • Anarchist Uni贸n of Afghanistan and Iran 鈥 AUAI
 • Federaci贸n Anarquista Santiago 鈥 FAS (Xile)
 • Organizaci贸n Anarquista de C贸rdoba 鈥 OAC (Argentina)
 • Grupo Libertario V铆a Libre (Col貌mbia)
 • Alternativa Libertaria/FdCA (It脿lia)
 • Aotearoa Workers Solidarity Movement 鈥 AWSM (Aotearoa / Nova Zelanda)
 • Devrimci Anar艧ist Faaliyet 鈥 DAF (Turquia)
 • Workers Solidarity Movement 鈥 WSM (Irlanda)
  Bandilang Itim (Filipines)
 • Teko艧ina Anar艧ist 鈥 TA, (Rojava 鈥 Nord-est de S铆ria)

https://anarquia.cat/wp-content/uploads/2020/11/Rojava-1-1024×695.pnghttps://embat.info/wp-content/uploads/2020/07/Rojava-1-300×300.pngequipembatComunicats i textosInternacional20 de juny,autogesti贸,Confederalisme Democr脿tic,kurdistan,Orient Mitj脿,revoluci贸,RiseUP4Rojava,Rojava

Les sanguin脿ries intervencions imperialistes nom茅s es poden frenar amb l’acci贸 internacionalista coordinada de les classes oprimides.
Des de juliol de 2012, es desenvolupa un proc茅s revolucionari a Rojava (Kurdistan Occidental), que s’ha fet extensiu a tota l’脿rea del nord i est de S铆ria. Aquest proc茅s revolucionari lluita contra el capitalisme,…

[email protected]AdministratorEMBAT
Autor font: Embat.info